ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τι ακριβώς συνδέει τον κ. Τσίπρα με το δικτάτορα της Βενεζουέλας;

Μητσοτάκης: Τι ακριβώς συνδέει τον κ. Τσίπρα με το δικτάτορα της Βενεζουέλας;
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πολύ χρήσιμη για το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συζήτηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και φίλο του Γίρκι Κατάινεν.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Κατάινεν συμφώνησε απολύτως μαζί του ότι το κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις - ξένες και εγχώριες - που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε ότι συζήτησαν και για τις τραγικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

«Και του τόνισα αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία. Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης συμπλήρωσε: «Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο "μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη" προσβάλλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με το δικτάτορα της Βενεζουέλας;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ