ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Βάγγος για κινητοποιήσεις αγροτών: Θα δείτε εκπλήξεις από την ερχόμενη εβδομάδα

Γιάννης Βάγγος για κινητοποιήσεις αγροτών: Θα δείτε εκπλήξεις από την ερχόμενη εβδομάδα
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Υπονοούμενα κατά των εισαγγελικών λειτουργών αφήνει o Γιάννης Βάγγος,  μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων μιλώντας στο CNN Greece για το γεγονός που όπως λέει πριν καν βγουν τα τρακτέρ κάποιοι αγρότες από το Μπλόκο της Νίκαιας έλαβαν κλητήριο θέσπισμα πως είναι κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών.

«Αυτές οι δημοκρατίες τύπου Ερντογάν δεν θα μας φοβίσουν» ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Βάγγος και υπόσχεται εκπλήξεις από την επόμενη εβδομάδα που συνδέονται με τις κινητοποιήσεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

«Δεν το περιμέναμε ποτέ από μια κυβέρνηση που στήριζε οποιοδήποτε συνδικαλιστικό όργανο πριν αναλάβει την εξουσία. Είχε έτοιμο το χαρτί πριν καν βγει ο κόσμος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία η δικαιοσύνη» λέει χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Βάγγος αναφέρεται στα βασικά προβλήματα του αγροτικού τομέα, το καρτέλ βάμβακος όπως σημειώνει, την ακριβή ενέργεια και την εγκατάλειψη της γαλακτοπαραγωγής.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από τον τίτλο της αριστεράς εφαρμόζοντας ακραίες πολιτικές ενώ σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη τονίζει πως άφησε την χειρότερη εικόνα. «Ό,τι ζητήσαμε δεν μπορούσε να απαντήσει. Όλα θα τα κοιτάξει. Και απαντούσε με ένα ύφος ''τι θέλετε τώρα και ζητάτε. Εμείς είμαστε μια αριστερή κυβέρνηση''. Κρύβονται πίσω από την αριστερά και εφαρμόζουν άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική που ισοπεδώνει τον αγρότη» αναφέρει.

«Θα φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε ότι θα μείνουμε στα χωράφια μας» ξεκαθαρίζει εξηγώντας πως ειδικά στο βαμβάκι «έχουμε τρεις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις που κάνουν κουμάντο σε όλη την Ελλάδα».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συνελεύσεις σε κάθε χωριό σε όλη τη χώρα έτσι ώστε «μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, από τη Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων, θα κάνουμε ξεκάθαρο πως αυτές οι πολιτικές δεν θα περάσουν».

«Τις επόμενες μέρες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη θα βγουν οι αγρότες στους δρόμους, όπου υπάρχει μικρομεσαίος αγρότης. Θα δείτε εκπλήξεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ