ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Διασύρει τη χώρα ο διορισμός Θάνου

Νέα Δημοκρατία: Διασύρει τη χώρα ο διορισμός Θάνου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο θέμα του διορισμού της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με αυτή την επιλογή διασύρει την χώρα διεθνώς.

Αφορμή για την αξιωματική αντιπολίτευση στάθηκε η έκθεση της Διεθνούς διαφάνειας όπου γίνεται αναφορά στην επιλογή αυτή του Μεγάρου Μαξίμου. «Ο πρόσφατος διορισμός του επικεφαλής της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία εποπτεύει την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, εγείρει ανησυχίες για συγκρούσεις συμφερόντων στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η διορισθείσα είναι στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο διορισμός αυτός τελικά αμφισβητεί την ανεξαρτησία του θεσμικού οργάνου» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Ο σκανδαλώδης διορισμός της κ. Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού διασύρει διεθνώς τη χώρα μας», τονίζει η Πειραιώς προσθέτοντας πως «στις διαπιστώσεις της Έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για τον διορισμό της κ. Θάνου, προστίθεται σήμερα και η τοποθέτηση της αρμόδιας ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού. Η κ. Margrethe Vestager, στην απαντητική της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είχε θέσει υπ' όψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσπάθεια ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής, προανήγγειλε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

«Δεν περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί τώρα που φεύγει τη σημασία των Ανεξάρτητων Αρχών σε μία Δημοκρατία. Έχει άλλωστε αποδείξει εδώ και 4 χρόνια ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του» καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ