ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή στη δικαιοσύνη εξετάζει ο Γρηγόρης Ψαριανός - Γνώριζε πως ηχογραφείται απαντά ο Σταύρος

Προσφυγή στη δικαιοσύνη εξετάζει ο Γρηγόρης Ψαριανός - Γνώριζε πως ηχογραφείται απαντά ο Σταύρος
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το νομικό μέρος της υπόθεσης των δηλώσεών του που δόθηκαν στη δημοσιότητα αναδεικνύει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Κάνει λόγο για παράνομη ηχογράφηση αλλά και μοντάζ ώστε να απομονωθούν συγκεκριμένα σημεία. Αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, στις συνεδριάσεις δεν υπήρχαν πρακτικά ενώ οι ηχογραφήσεις δεν γίνονταν από το κόμμα.

«Δεν υπήρχαν πρακτικά. Υπήρχαν ηχογραφήσεις που έκαναν κάποιοι κατά μόνας και ίσως κατ’ εντολήν και χρησιμοποιούνται επιλεκτικά και μονταρισμένα. Επισύρει ποινικές ευθύνες και ποινές αυτή η διαδικασία. Είναι ποινικά κολάσιμο. Χρησιμοποιούνται παρανόμως ηχογραφημένα αποσπάσματα συζητήσεων και όχι θεσμικά και ολοκληρωμένα πρακτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του κόμματος.

«Αυτά τα πράγματα είναι κωμικοτραγικά και τρισάθλια» σχολίασε ερωτώμενος για την δήλωση Θεοδωράκη πως μαζί με τον Γιώργο Αμυρά αποχώρησαν κατ’ εντολή της Νέας Δημοκρατίας ενώ καυστικά συμπλήρωσε «Ναι. Και των μυστικών υπηρεσιών.».



Υποστήριξε δε πως «εγώ δεν έχω δώσει καμία επιστολή παραίτησης ούτε είπα ότι ανεξαρτητοποιούμαι. Κατέστην ανεξάρτητος. Ο Θεοδωράκης με απέλυσε στον διάδρομο της Βουλής», δήλωση που είχε κάνει και λίγες μέρες πριν. Ο Γρηγόρης Ψαριανός αποδίδει την διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού στον Γιώργο Αμυρά ο οποίος και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός σχολίασε πως εκείνος είχε προτείνει το Ποτάμι να απέχει από την κρίσιμη ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον Σταύρο Θεοδωράκη να του απαντά πως έχει δεσμευθεί ότι θα την ψηφίσει.

Την ίδια αναφορά είχε κάνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον οποίο η Σεβαστουπόλεως απάντησε: «"πώς γνώριζε ο Ζάεφ ότι το Ποτάμι είναι θετικό στην προοπτική μιας συμφωνίας;", τι να πούμε... Ίσως, λέμε ίσως, να υπάρχει κάποιος στο γραφείο του κ. Ζάεφ που διαβάζει ελληνικές εφημερίδες. Και να είδε στις 29 Δεκεμβρίου του '17 - έξι μήνες πριν τις Πρέσπες - το άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη στα Νέα - ναι στα Νέα! - που έλεγε: "Σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση, erga omnes έναντι πάντων, που θα περιλαμβάνει τον όρο "Μακεδονία"».

Γνώριζε πως ηχογραφούσαμε τις συνεδριάσεις

«Εμείς όπως όλα τα κόμματα κρατάμε ηχογραφημένα πρακτικά. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα κόμμα, τι έχουμε στενογράφους; Έχουμε ηχογραφημένα πρακτικά, όπως έχουν όλα τα σύγχρονα κόμματα και όπως το επιτρέπουν οι εσωτερικοί κανονισμοί των οργάνων που συνεδριάζουν» απάντησε ο πρόεδρος του Ποταμιού μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real διαψεύδοντας τον πρώην βουλευτή του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα επικαλείται και φωτογραφικό υλικό που το αποδεικνύει: «Μπορεί να το δει κάθε Έλληνας πολίτης. Έβγαλαν τα παιδιά στο Ποτάμι τις φωτογραφίες, όπου όλοι μιλάμε μπροστά σε ένα κασετόφωνο. Παράνομη ηχογράφηση είναι να είναι κρυμμένο κασετόφωνο. Είδαμε τους ανθρώπους του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να μιλάνε μπροστά σε ένα ανοιχτό μαγνητόφωνο. Είμαι εγώ, η Λυμπεράκη, ο Τσίοδρας... Όλοι μιλάμε στο μαγνητόφωνο γιατί είναι μια συνεδρίαση επίσημη και κρατούνται ηχογραφημένα πρακτικά. Τώρα τα άλλα είναι συζήτηση για να γίνεται. Ο κ. Ψαριανός έχει κληθεί να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό και λέει διάφορα και μπορεί να συνεχίσει να λέει διάφορα. Έφυγε από το Ποτάμι για να είναι υποψήφιος της ΝΔ. Είναι έτσι; Σε αυτό να απαντήσει». «Η επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού ανακοίνωσε ότι αυτές οι ηχογραφήσεις γίνονται εις γνώση όλων των στελεχών, είναι γραμμένη η απόφαση στους εσωτερικούς κανονισμούς, άρα για τι ηχογραφήσεις μιλάμε; Είναι αστεία πράγματα» συμπλήρωσε.

Θυμίζεται πως στη δημοσιότητα δόθηκε ηχητικό και για τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος ακούγεται να λέει:

«Όποιος θεωρεί στο μυαλό του και λέει μέσα –γιατί και εγώ έχω προσβληθεί πάρα πολύ- από την… με συγχωρείτε που θα το πω…από την βλακεία όσων πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν για να διαλύσουν το Ποτάμι. Όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα ότι είναι ένας γελοίος και μισός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ