ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καμμένος διαγράφει Παπαχριστόπουλο και στέλνει τελεσίγραφο στον Κουίκ

Ο Καμμένος διαγράφει Παπαχριστόπουλο και στέλνει τελεσίγραφο στον Κουίκ
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πρόθεσή του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο τη Δευτέρα (04/02/2019) πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμούς της Βουλής εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής (01/02/2019) ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, μιλώντας κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης.

 

Είχε προηγηθεί η αυστηρή προειδοποίηση του κ. Καμμένου μέσω Twitter προς τους κυρίους Παπαχριστόπουλο και Κουίκ να παραδώσουν άμεσα την έδρα τους.

Η πρόθεση του Πάνου Καμμένου έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Παπαχριστόπουλου, ότι τελικώς δεν θα παραιτηθεί, κατόπιν σχετικής παράκλησης που του απεύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε έτσι άμεσες και καθαρές απαντήσεις για την έδρα των ΑΝΕΛ.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε κάνει ένα αινιγματικό tweet με... άγνωστους αποδέκτες. Συγκεκριμένα, ο Καμμένος ανέβασε στο twitter ένα απόσπασμα του έργου του Ρίτσαρντ Μπαχ, «ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβιγκστον».

Το εμβληματικό έργο του Ρίτσαρντ Μπαχ για τον γλάρο Ιωνάθαν Λίβιγκστον μιλά για ένα γλάρο που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται για το φαγητό, εκείνος ζει για να πετάει.

Η πρόθεση του Πάνου Καμμένου έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Παπαχριστόπουλου, ότι τελικώς δεν θα παραιτηθεί, κατόπιν σχετικής παράκλησης που του απεύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», δήλωσε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις της διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή το πρωτόκολλο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα και να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή.

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ