ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη στον Κ. Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη στον Κ. Μητσοτάκη
Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι στη Νέα Δημοκρατία ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Και ξαφνικά στη ΝΔ.... «πόλεμος». Η σφοδρότατη και άνευ προηγουμένη επίθεση που εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες το βράδυ, ανατρέπει όλα τα προγνωστικά για ένα ήπιο πολιτικό προεκλογικό αγώνα και επιβεβαιώνει όλους εκείνους που από καιρό υποστήριζαν πως το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γύρου θα επέτεινε την εσωστρέφεια στην παράταξη και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ρήξης.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σήκωσε το γάντι και απάντησε στις αιχμές που είχε αφήσει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την απουσία του κατά την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης κατηγορώντας τον συνυποψήφιό του ότι ουσιαστικά παραποίησε τις γνωστές του θέσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε πως είχα προσωπικό πρόβλημα και δεν πήγα στη Βουλή, όπως και γνώριζε τη θέση μου για το θέμα», τόνισε χαρακτηριστκά. Ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε εκφραστεί με θετικά λόγια για τον κ. Μητσοτάκη απάντησε με αιχμές και στα περί «βαρωνίας» λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ο γιος του πρώην πρωθυπουργού να μιλά για βαρωνίες.

Σχολιάζοντας, επίσης, τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «ψηφίζεις Κυριάκο, παίρνεις Κυριάκο», ο κ. Μεϊμαράκης σχολιάσε ότι πρόθεση του συνυποψηφίου του είναι να «κρύψει» το όνομα Μητσοτάκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε παράλληλα με νόημα ότι από το 2009 δεν ήταν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ ενώ εξέφρασε και τη διαφωνία του με πολιτικές που εισηγήθηκε ή ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός φέρνοντας για παράδειγμα τις απολύσεις των καθαριστριών.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη έσπευσαν να επισημάνουν πως ο ίδιος θέλησε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και κατηγορούν πως επέλεξε να ξεκινήσει την αντιπαράθεση του για το δεύτερο γύρο με χτυπήματα ακόμα και κάτω από τη μέση.

Από την άλλη πλευρά μετά την αρχική τους έκπληξη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη επέλεξαν να μην απαντήσουν και έσπευσαν να ευχηθούν «Καλά Χριστούγεννα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ