ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Μετά την κατακραυγή ο Τσίπρας έκανε πίσω και άδειασε και τον Βούτση

Γεννηματά: Μετά την κατακραυγή ο Τσίπρας έκανε πίσω και άδειασε και τον Βούτση
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Παρακμή και εκφυλισμό συνιστά για τη Φώφη Γεννηματά, η επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για να μην αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο για αλληλοεκβιασμό των πρώην κυβερνητικών συνεταίρων, ασκώντας σκληρή κριτική στη στάση του πρωθυπουργό απέναντι στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής είχαν εξαγγείλει αλλαγή στο κανονισμό της Βουλής, εκβιαζόμενοι από τον συνεταίρο τους. Μετά από τις αντιδράσεις μας και τη γενική κατακραυγή ο κ. Τσίπρας έκανε πίσω. Άδειασε και τον κ. Βούτση στον οποίο έδωσε οδηγίες σαν να πρόκειται για υπάλληλο του, να πάρει κατά παραγγελία γνωμάτευση. Παρακμή και εκφυλισμός», σημειώνει η Φώφη Γεννηματά.

Nωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Νίκο Βούτση να μην προχωρήσει σε καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού της Βουλής, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων των περασμένων ημερών.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας τονίζει, μεταξύ άλλων, πως παρατηρεί με έκπληξη τις τελευταίες ημέρες την αντιπολίτευση αλλά και μερίδα των ΜΜΕ να αντιμετωπίζουν με απίστευτη επιθετικότητα μια «εύλογη δημοκρατική ευαισθησία».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης, αρνήθηκε να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα πλην της ημερήσιας διάταξης, στην οποία δεν περιλαμβάνεται το θέμα του κανονισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ