ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσάι με την Εμινέ Ερντογάν και ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι για την Μπέτυ Μπαζιάνα

Τσάι με την Εμινέ Ερντογάν και ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι για την Μπέτυ Μπαζιάνα
Γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού

Με την Εμινέ Ερντογάν συναντήθηκε η Μπέτυ Μπαζιάνα, την ώρα που οι σύζυγοί τους βρίσκονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες σε μία από τις αίθουσες του Παλατιού.

Σχετικά με το παράλληλο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι δυο κυρίες λίγα είναι γνωστά, για λόγους ασφαλείας. Σε αυτό πάντως υπήρχε συνάντηση για τσάι, καθώς και μια ξενάγηση στο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι οι δύο κυρίες δεν είναι... ξένες, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιόνται. Η Εμινέ Ερντογάν συνόδευε το σύζυγό της κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά το πρόγραμμα της ακυρώθηκε λόγω αδιαθεσίας.

Τότε η Μπέτυ Μπαζιάνα την είχε επισκεφθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και είχαν μακρά συζήτηση για το προσφυγικό, ενώ η σύζυγος του πρωθυπουργού τής είχε κάνει δώρο ένα βιβλίο το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Στη συζήτηση που είχαν στην Τουρκία οι δύο πρώτες κυρίες αναφέρθηκαν και πάλι στο προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία από τις δυο πλευρές του Αιγαίου

Η κ. Μπαζιάνα μίλησε για την ανθρωπιά που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα στα νησιά, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου, η οποία υπήρξε σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και πέθανε τον περασμένο μήνα.

Επίσης η κ. Μπαζιάνα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα και έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, έληξε με αμοιβαία επωφελή τρόπο μια χρόνια διαμάχη μεταξύ δύο γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ