Διαβεβαίωση Πετρόπουλου ότι θα «εκμηδενιστούν» οι καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων
Διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τον Ιούνιο θα εκμηδενιστούν οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, έδωσε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε πως ο χρόνος θα περιοριστεί στους τρεις μήνες, ενώ σε ό,τι αφορά στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ, εκτίμησε ότι με το νέο πληροφοριακό οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, το οποίο θα είναι έτοιμο το αμέσως επόμενο διάστημα, θα λυθεί το πρόβλημα, που αφορά κυρίως στις διαδοχικές ασφαλίσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, σύντομα θα πάρουν ανάσα εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες με τη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς και τη μείωση κατά 70% των ασφαλιστικών εισφορών.
«Είμαστε στις λεπτομέρειες και πολύ σύντομα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τέτοια που θα δώσουν την δυνατότητα πάνω από 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους οφειλές», υποστήριξε.
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με την ισχυρότερη χιονοθύελλα της 10ετίας: Ακυρώσεις πτήσεων, κλειστά σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
15:17
Η Αυστραλία στηρίζει τον αποκλεισμό του Άντριου από τη σειρά διαδοχής στον θρόνο: Η επιστολή στον Στάρμερ
15:11
Η Ινδία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν το Ιράν ενώ οι ΗΠΑ σφίγγουν τον κλοιό
15:02
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ συμμετέχει στο πρόγραμμα του SXSW σε συζήτηση για το σύνολο του έργου του
15:01