ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα βήμα πριν από τη διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ: Αρνητική η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου

Ένα βήμα πριν από τη διάλυση η ΚΟ των ΑΝΕΛ: Αρνητική η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

To Επιστημονικό Συμβούλιο δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου, ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα μπορεί να διατηρηθεί έχοντας στις τάξεις της βουλευτή, εν προκειμένω τον Αριστείδη Φωκά, που εξελέγη με άλλο κόμμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αναφορικά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, επισημοποιώντας ουσιαστικά πως η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυσή της έχει αρχίσει, στην περίπτωση βέβαια που διαγραφεί ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλους.

«Η απόφαση γνωρίζετε ότι καλώς ή κακώς είναι δική μου πλην όμως την δώσαμε στους γραμματείς των κομμάτων για να προετοιμαστούν» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πάντως ότι «δεν συμφέρει να υπάρχει ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού, ωστόσο ο Κανονισμός πρέπει να εφαρμοστεί». Εξέφρασε ακόμη, την ελπίδα αυτό το ενδεχόμενο «να μην αφορά εν τέλει κάποιο κόμμα». Όλοι ωστόσο, αντιλαμβάνονται ότι η απόφαση αφορά άμεσα τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι αύριο θα μείνουν με 4+1 βουλευτές λόγω της διαγραφής ή της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο κ. Βούστης είπε ακόμη «Θα συνταχθώ με την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου αλλά θα ακουστεί και η Διάσκεψη των Προέδρων. Θα καταγραφούν οι απόψεις. Δεν θέλουμε συνδαιτυμόνες σε αυτή την απόφαση. Η τελική απόφαση θα είναι εκ του Κανονισμού δική μου».

Η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο το πρωί στις 9.30.

Υπενθυμίζεται πως, αμέσως μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του, πριν από την έναρξη της αυριανής συζήτησης για το Πρωτόκολλο Ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σε διαφορετική περίπτωση θα τον διαγράψει.

Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα μείνει με πέντε βουλευτές, εκ των οποίων όμως ο ένας έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα (σ.σ. Αριστείδης Φωκάς με την Ενωση Κεντρώων).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ