ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση στη διαγραφή Παπαχριστόπουλου δίνει ο Καμμένος

Παράταση στη διαγραφή Παπαχριστόπουλου δίνει ο Καμμένος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αφού μιλήσει στην Βουλή.

«Την διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα.... (Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα)».

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στο twitter αναφορικά με τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου.

Η διαγραφή του βουλευτή θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, που συντάχθηκε μετά από παραγγελία του Νίκου Βούτση.

Καμμένος για διάλυση ΚΟ των ΑΝΕΛ: Πρωτοφανές πραξικόπημα από κυβέρνηση αποστασίας των αχάριστων

Νέα δημοσκόπηση: Ανησυχία στο Μαξίμου για το άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ της ΝΔ

«Έπος»: Το νέο κόμμα που γεννήθηκε στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το επίμαχο σημείο της ομόφωνης γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου επισημαίνει πως«στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου, εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα απάντηση αρνητική» ενώ σε άλλο σημείο εξηγεί πως: «Προσχώρηση συνεπώς βουλευτή, προερχόμενου από τους ανεξάρτητους ή από άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, σε κοινοβουλευτική ομάδα που λειτουργεί ήδη με 5 μέλη, δεν αποτρέπει την αυτοδίκαιη διάλυσή της σε περίπτωση κατά την οποία τα εκλεγέντα υπο την αυτή κομματική σημαία μέλη της μειωθούν, εν συνεχεία, κατά ένα, πλην της περίπτωσης κατά την οποία ο βουλευτής αυτός είχε εκλεγεί με το κόμμα στην ΚΟ της οποίας προσχωρεί».

To Επιστημονικό Συμβούλιο δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου, ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα μπορεί να διατηρηθεί έχοντας στις τάξεις της βουλευτή, εν προκειμένω τον Αριστείδη Φωκά, που εξελέγη με άλλο κόμμα.

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «θα συνταχθώ με την απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου αλλά θα ακουστεί και η Διάσκεψη των Προέδρων. Θα καταγραφούν οι απόψεις. Δεν θέλουμε συνδαιτυμόνες σε αυτή την απόφαση. Η τελική απόφαση θα είναι εκ του Κανονισμού δική μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ