ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση ΝΔ για διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης και τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ερώτηση ΝΔ για διάταξη του υπ. Δικαιοσύνης και τον Δημήτρη Κουφοντίνα
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απαντήσεις εάν διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος αφορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ζήτησε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, που αφορά στην έκτιση ποινής σε αγροτικές φυλακές, μία μέρα εργασίας στις αγροτικές φυλακές μπορεί να υπολογιστεί σε τρεις μέρες ποινής, εφόσον ο κρατούμενος δουλεύει και στο ζαχαροπλαστείο ή στο αρτοποιείο της φυλακής. Μέχρι σήμερα η διάταξη αυτή αφορούσε μόνο στις αγροτικές εργασίες.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή, έθεσε το ερώτημα αυτό, επειδή ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπηρετεί στις αγροτικές φυλακές. Κάλεσε δε, τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντήσει εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει κάποια στόχευση ή όχι.

«Μην αναπαράγεται fake news γιατί θα διαψευσθείτε», ακούστηκε να λέει εκτός μικροφώνου ο κ. Καλογήρου και λίγο αργότερα στην απάντησή του ανέφερε πως δεν αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς «μετρά ήδη τρεις ημέρες». Ο υπουργός Δικαιοσύνης απευθυνόμενος στη ΝΔ ανέφερε πως επί ημερών της οι καταδικασμένοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» έπαιρναν περισσότερες άδειες. «O ΧΞ (σ.σ. Χριστόδουλος Ξηρός) έλαβε 7 άδειες από 2013 μέχρι που παραβίασε τους όρους και συνελήφθη το 2015, δεν έχω δει καμία φωτογραφία το 13 ή το 14 όταν έπαιρνε τις 7 άδειες», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ