ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί των προτεινόμενων αναθεωρητέων άρθρων του Συντάγματος κι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της καταμέτρησης. 

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν οι δεκαοκτώ βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, καθώς, όπως είχε προαναγγελθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα ψήφισε μόνον ο κ. Λοβέρδος. Το ΚΙΝΑΛ δεν ήθελε να λάβει καμία διάταξη 180 θετικές ψήφους, ώστε να μην καταστεί η αναθεώρηση, στην επόμενη Βουλή, μιας πολιτικής δύναμης.

Παράλληλα, Πάνος Καμμένος και Βασίλης Λεβέντης δεν ήταν παρόντες, όπως και όλοι οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων πλην του κ. Σαρίδη.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική και φανερή. Κάθε βουλευτής υπέγραφε το ψηφοδέλτιο στο οποίο είχε "μαρκάρει" με "ναι", "όχι" ή "παρών" την προτίμησή του για τις υπό αναθεώρηση διατάξεις. Υπήρχε δυνατότητα επιλογής προτάσεων από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, αλλά και μεμονωμένων προτάσεων που είχαν συγκεντρώσει τις απαραίτητες 50 υπογραφές. Το 9σέλιδο ψηφοδέλτιο με ενσωματωμένες όλες τις προτάσεις είχε δοθεί από χθες το βράδυ στους βουλευτές, ώστε να αποφευχθούν λάθη.

Για την καταμέτρηση των ψήφων συγκροτήθηκαν δέκα τριμελείς εφορευτικές επιτροπές. Κάθε επιτροπή θα σχηματίσει πρωτόκολλο καταμέτρησης που στο τέλος θα συνυπολογιστεί το αποτέλεσμα κάθε επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ