ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ποιος ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κωνσταντίνος Μπάρκας

Ανασχηματισμός: Ποιος ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κωνσταντίνος Μπάρκας
EUROKINISSI

Υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίστηκε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μπάρκας γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας το 1981. Είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Αυγή» και σπούδασε βιογραφία στην Αθήνα και Γεωπονική στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Πρέβεζας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Διετέλεσε Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Σωφρονιστικού Συστήματος.

Στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του τους αγώνες των ανέργων και των εργαζομένων για πλήρη, σταθερή και ασφαλή εργασία. Υπεύθυνος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων και τις αντίστοιχες προγραμματικές επεξεργασίες. Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας.

Διαβάστε επίσης:
Σόου Μεγαλοοικονόμου: Μοίρασε κουραμπιέδες στο καφενείο της Βουλής!
Ανατροπή με την ημερομηνία των εκλογών: Το σχέδιο Μαξίμου για «3 Κυριακές»
Δύο «όχι» και μια μπλόφα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες

Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στη νεολαία Συνασπισμού. Είχε πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των Τ.Ε.Ι., καθώς και για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.

Ενεργή ήταν και η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αναστασία Παπαϊωάννου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ