ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς

Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Δώστε μας τους οκτώ αξιωματικούς
Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, να δηλώνει, πως για τη χώρα του παραμένει ανοικτό το ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Ελλάδα αμέσως μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στη χώρα. 

«Οι πραξικοπηματίες θα πρέπει να δικαστούν από το τουρκικό δικαιϊκό σύστημα αφότου εκδοθούν στην Τουρκία», δήλωσε ο Οζουγκεργκίν, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnadolu.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε, εξάλλου, πως η χώρα του και η Ελλάδα έχουν πολλά ανεπίλυτα ζητήματα στο Αρχιπέλαγος.

«Μη λειτουργική μια “ενεργειακή εξίσωση” στην ανατoλική Μεσόγειο χωρίς εμάς»

O επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στην Αθήνα αναφέρθηκε εκτενώς και στις ενεργειακές αξιώσεις της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Μια "ενεργειακή εξίσωση" στην Ανατολική Μεσόγειο – στην οποία η Τουρκία δεν εμπλέκεται - δεν θα ήταν μια πραγματική εξίσωση και δεν θα λειτουργούσε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, «η Τουρκία αμφισβήτησε με συνέπεια τη μονομερή γεώτρηση της ελληνοκυπριακής διοίκησης στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στους πόρους της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό sex tape «καίει» διάσημο τραγουδιστή: Συνευρίσκεται ερωτικά με 14χρονη

Αυτοί είναι οι κακοποιοί που ρήμαζαν σπίτια στην Αττική

Κακοκαιρία: Χιόνι και στην Αθήνα έφερε η «Χιόνη» - Ποιες περιοχές βρίσκονται στην «κατάψυξη»

«Ειρηνευτική επιχείρηση η εισβολή του “Αττίλα” στην Κύπρο»

«Το Κυπριακό - το οποίο δεν έχει επιλυθεί επί 50 χρόνια - ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησής των κ. Τσίπρα και Ερντογάν», υποστήριξε ο Τούρκος πρέσβης.

Και πρόσθεσε: «Καταρχάς, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία για το ποιο είναι το θέμα. Η "ειρηνευτική επιχείρηση" (σ.σ. η εισβολή) δεν είναι η αιτία αλλά αποτέλεσμα του προβλήματος. Η Κύπρος διαιρέθηκε το 1974, όταν ένα ελληνοκυπριακό πραξικόπημα ακολουθήθηκε από βία κατά των Τούρκων του νησιού και παρέμβαση της Άγκυρας ως εγγυήτριας δύναμης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ