ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H πρώτη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας

H πρώτη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα Σκόπια υπεγράφη η πρώτη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας που προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφορικά με τη μείωση των χρεώσεων περιαγωγής της κινητής τηλεφωνίας.

Οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής των δύο χωρών, Νίκος Παππάς και Ντάμιαν Μαντσέφσκι, υποστήριξαν ότι έως το τέλος Μαΐου θα εφαρμοστούν οι πρώτες μειώσεις στα δεδομένα κινητής μεταξύ των χωρών και σίγουρα πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, με απώτερο στόχο, σταδιακά, να φτάσουμε στην εξάλειψή τους το 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών θα αναλάβουν τον συντονισμό των ενεργειών ώστε να προχωρήσει ταυτόχρονα και ισότιμα η διαδικασία στις δύο χώρες.

Ο κ. Μάντσεφσκι σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία είναι η πρώτη που προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και ανήγγειλε την υπογραφή και άλλων, σε διαφόρους τομείς, στο προσεχές διάστημα, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενδυναμώσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών.

«Η δουλειά των κυβερνήσεων είναι να κάνουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμφωνία των ανθρώπων. Συμφωνία, δηλαδή, η οποία παράγει αποτελέσματα, τα οποία βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και στις δύο μεριές. Συμφωνία, η οποία βελτιώνει τις δυνατότητες επικοινωνίας, τις δυνατότητες μετακίνησης, τις οικονομικές προοπτικές», τόνισε ο Έλληνας υπουργός, Νίκος Παππάς.ΔΗΜΟΦΙΛΗ