ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΝΔ-ΔΗΣΥ στη Βουλή

Κόντρα ΝΔ-ΔΗΣΥ στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άγρια κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμπαράταξης πυροδότησε στη Βουλή, η θετική στάση της ΝΔ, στο νομοσχέδιο που αφορά στο μετασχηματισμό των εταιριών.

Οι πιέσεις που δέχεται το ΚΙΝΑΛ πανταχόθεν το τελευταίο διάστημα προκαλούν αναταραχή στα στελέχη του.

Στη Βουλή, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στη ΝΔ, ότι δεν κάνει αντιπολίτευση και ψηφίζει νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.

Για υπαρξιακή αγωνία του ΚΙΝΑΛ, έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι υποκύπτει σε θεωρίες συνωμοσίας.

«Για κάποιον περίεργο, αλλά σαφώς αντιληπτό λόγο, τον τελευταίο καιρό η ΔΗΣΥ έχει στοχεύσει τη ΝΔ, όταν λέει άσπρο η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ πρέπει να λέει μαύρο. Ανακαλύπτει συνωμοσίες ή όταν εισηγούμαστε το αυτονόητο πρέπει να λέει ότι είναι κάτι σκοτεινό. Αυτό έκανε και ο κ. Κωνσταντινόπουλος. Προσπάθησα να παρακολουθήσω γιατί επί της αρχής τουλάχιστον καταψηφίζει αυτό το νομοσχέδιο. Δεν μπορεί οι πολιτικές μας διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφονται κατά της επιχειρηματικότητας. Τον τελευταίο καιρό τους παρακολουθούμε με ένα χαμόγελο. Τελευταία έχουν εφεύρει περίεργες θωρήσεις. Η υπαρξιακή αγωνία κάθε κόμματος είναι συμπαθής, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται με επιθετικότητα εναντίον ενός άλλου κόμματος», σχολίασε καυστικά ο κ. Δένδιας.

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, «η ΝΔ των 75 βουλευτών κάνει αντιπολίτευση πολυτελείας στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε κάθε συνεδρίαση συμμετέχουν ελάχιστοι βουλευτές της».

«Ελάχιστοι βουλευτές σας είναι εδώ, 2-3 από τους 75 συνολικά. Ο πολιτικός σας λόγος τι λόγος πολιτικός είναι; Πολυτελείας, που δίνει όλη την ευχέρεια στην κυβέρνηση να κάνει περιπάτους σε θέματα που θα έπρεπε να βρίσκει αντιστάσεις. Όχι αυτά σε εμάς, λοιπόν, που είμαστε και μικρότερη Κοινοβουλευτική Ομάδα», είπε ο κ. Λοβέρδος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ