ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ ο Μητσοτάκης

Αχτσιόγλου: Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ ο Μητσοτάκης
MOTIONTEAM/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

«Αμετανόητος υπέρμαχος του ασφαλιστικού Πινοσέτ ο κ. Μητσοτάκης» σημειώνει σε δήλωση της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών.

«Σε σημερινή του ομιλία επιβεβαίωσε το σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, ξεπέρασε τον εαυτό του καθώς σήμερα υποσχέθηκε στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα τους εκχωρήσει όχι μόνο την επικουρική ασφάλιση αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Παράλληλα, ως γνήσιος πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων, συκοφάντησε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και αθώωσε τους παραβατικούς εργοδότες εμφανίζοντας την ανασφάλιστη εργασία ως επιλογή των νέων» αναφέρει η υπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου «αυτά που δεν είπε είναι ότι το σχέδιό του για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων. Εκτός εάν προτίθεται ο κ. Μητσοτάκης το κόστος αυτό να το καλύψει μέσω μίας οριζόντιας περικοπής των συντάξεων. Δεν θα ήταν εξάλλου κάτι πρωτότυπο για το κόμμα που ως κυβέρνηση περιέκοψε 12 φορές τις συντάξεις, βυθίζοντας συγχρόνως τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση στα ελλείμματα».

«Ευχαριστούμε τον κ. Μητσοτάκη για την ειλικρίνειά του. Όσο περισσότερο μιλάει τόσο περισσότερο ξεκάθαρο κάνει το αντικοινωνικό του σχέδιο.» καταλήγει η Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ