ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Πετρόπουλου στα παιδιά που επισκέφθηκαν τη Βουλή

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Πετρόπουλου στα παιδιά που επισκέφθηκαν τη Βουλή
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει όσα ανέφερε στη Βουλή, απευθυνόμενος σε μαθητές που βρίσκονταν στα θεωρεία, ο Τάσος Πετρόπουλος για τον κόσμο που σταμάτησε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ να τρώει από τους κάδους των σκουπιδιών. 

Ο Νικήτας Κακλαμάνης που προήδρευε σήμερα αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι ο Κανονισμός απαγορεύει στους ομιλητές να απευθύνονται στο κοινό που υπάρχει στα θεωρία.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για παράβαση του Κανονισμού και είπε ότι υπάρχουν και πειθαρχικές ποινές που ο προεδρεύων θα πρέπει να επιβάλει σε όσους παραβαίνουν το συγκεκριμένο άρθρο.

Νικήτας Κακλαμάνης: «Παρ’ ότι αυτή τη στιγμή στην αίθουσα είμαστε όλοι Κοινοβουλευτικοί και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζουμε, πως στο άρθρο 66 παρ.5 οι ομιλητές είτε είναι Υπουργοί είτε είναι Βουλευτές, αποτείνονται αποκλειστικά προς τη Βουλή και ποτέ προς Βουλευτή ή Βουλευτές. Απευθύνονται από τη θέση τους προς τον Πρόεδρο και από το Βήμα προς τη Βουλή και ουδέποτε προς το κοινό που υπάρχει στα θεωρεία. Το λέω αυτό, διότι χθες έγινε μια παραβίαση του Κανονισμού από τον συμπαθή κ. Πετρόπουλο, που απευθύνθηκε στους μαθητές που ήταν στα θεωρεία. Εγώ δεν θα απαντήσω επί της ουσίας, γιατί υπάρχει ισχυρότατος αντίλογος, γιατί απαγορεύεται στον Προεδρεύοντα να το κάνει. Θα ήθελα, όμως να παρακαλέσω να τηρούμε όλι μας τον κανονισμό. Έχει και παρακάτω άλλα άρθρα που λέει για τις πειθαρχικές ποινές που οφείλει ο Προεδρεύον να επιβάλλει σε όποιον παραβαίνει τιο άρθρο 66 παρ. 5…».

«Ντροπή» χαρακτήρισε τις αναφορές Πετρόπουλου ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ναι, οι άνθρωποι έπαψαν να τρώνε από τα σκουπίδια και να αυτοκτονούν επειδή ο #Πετρόπουλος και οι όμοιοί του έσκισαν τα μνημόνια και φόρεσαν υπουργικά κοστούμια. Ντροπή, μόνο ντροπή! Πάψτε να ψεκάζετε με τις ιδεοληψίες σας τουλάχιστον τα παιδιά. Έλεος», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ