Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας: Δεν τίθεται θέμα ευνοϊκής ρύθμισης
Στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει ανοίξει για το νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, παρεμβαίνει με δήλωσή της, η γενική διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Φαίη Κοσμοπούλου.
«Με βάση την πρόσφατη τροπολογία για την τιμολόγηση, ενώ οι μέγιστες μειώσεις για τα φάρμακα αναφοράς προβλέπεται να είναι έως 10%, οι μειώσεις σε αρκετά γενόσημα φάρμακα θα ξεπερνούν ακόμη και το 30%! Αυτό συνιστά διακριτική μεταχείριση εις βάρος των γενοσήμων φαρμάκων.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το υπέρογκο clawback που πληρώνουν άδικα οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκων, αποτελεί ένα καταστροφικό σενάριο. Κατά συνέπεια, με τη νομοτεχνική βελτίωση της συγκεκριμένης τροπολογίας δεν τίθεται κανένα θέμα ευνοϊκής ρύθμισης» καταλήγει η κ. Κοσμοπούλου.
Νέες χρεώσεις στο ρεύμα: Πότε τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
05:00
IRIS: Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών - Τι ισχύει για τις πληρωμές εντός Ευρώπης
04:00
Χειμερινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
03:00
Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή Agro-Verify - Ψηφιακός έλεγχος σε πραγµατικό χρόνο
02:00