ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση στον Βέμπερ: Δεν κόβει τη γραβάτα του ο Μητσοτάκης λόγω Τσίπρα!

Η απάντηση στον Βέμπερ: Δεν κόβει τη γραβάτα του ο Μητσοτάκης λόγω Τσίπρα!
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στην πρόκληση του Μάνφρεντ Βέμπερ ο οποίος έκοψε τη γραβάτα του για να δείξει την μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς όμως να πράξει το ίδιο.

Στο μήνυμα του προς τον υποψήφιο του Λαϊκού Κόμματος για την προεδρεία της ΕΕ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί πως «όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα», αναφορά προφανώς στην άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να φορέσει γραβάτα.

«Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους» συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας:

«Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες.

  • Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
  • Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.
  • Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.
  • Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.
  • Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.

Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ