ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνία ΚΕΔΕ με τις προσλήψεις στους ΟΤΑ παραμονές εκλογών

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αντίθετη με το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων στους ΟΤΑ παραμονές εκλογών, πλην εκείνων που διεξάγονται από το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ, δήλωσε στη Βουλή, όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ

Ο εκπρόσωπός της, Γιάννης Καραγιάννης, που είχε κληθεί μαζί με άλλους εμπλεκόμενους φορείς να εκφράσει γνώμη επί του νομοσχεδίου, χαρακτήρισε σοφή την προηγούμενη διάταξη για αναστολή προσλήψεων, εκτιμώντας ότι η «απελευθέρωση» που προβλέπεται, μπορεί να γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Η τοποθέτηση του κ. Καραγιάννη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση που διερωτήθηκε αν η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις.

«Δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων;» ήταν το ερώτημα που έθεσε με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ να απαντά πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο.

«Δεν πρέπει να γίνονται προσλήψεις στην προεκλογική περίοδο», είπε, διευκρινίζοντας ότι εξαιρεί τις προσλήψεις στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ η οποία διεξάγεται από το ΑΣΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης