ΝΔ: Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου παραιτούνται γιατί είναι συνεπείς
Διευκρινίσεις για την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έδωσε η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την επιλογή τους πολιτικά συνεπή.
Αν και οι δύο βουλευτές θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή του νόμου που έφερε η κυβερνητική τροπολογία εκείνοι δεν το έκαναν διότι «όταν ανακοινώθηκαν άλλωστε οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών» όπως σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.
Συμπληρώνεται πως οι δύο τους προχώρησαν στην προαναγγελία της παραίτησης μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι «μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος».
«Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής, ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κ. Κουντουρά, τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική Βουλή στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο» καταλήγει η Πειραιώς.
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μηλίτσα Μεσσηνίας - Εστάλη μήνυμα 112 για ετοιμότητα
12:58
Νόμπελ Ιατρικής 2026: Tρεις επιστήμονες τιμήθηκαν για το έργο τους στην Οπτογενετική
12:55
Μαζωνάκης: «Μίλησε» το κινητό της 56χρονης γιατρού - Αναζητούσε στο ΑΙ τρόπους επαναφοράς από μέθη
12:52
Τσίπρας: Εσκεμμένη κυβερνητική επιλογή τα υπερπλεονάσματα – Αξιοποιούνται για την εξαγορά ψήφων
12:52