ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου παραιτούνται γιατί είναι συνεπείς

ΝΔ: Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου παραιτούνται γιατί είναι συνεπείς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διευκρινίσεις για την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έδωσε η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας την επιλογή τους πολιτικά συνεπή.

Αν και οι δύο βουλευτές θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή του νόμου που έφερε η κυβερνητική τροπολογία εκείνοι δεν το έκαναν διότι «όταν ανακοινώθηκαν άλλωστε οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών» όπως σημειώνουν πηγές της Πειραιώς.

Συμπληρώνεται πως οι δύο τους προχώρησαν στην προαναγγελία της παραίτησης μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι «μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος».

«Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής, ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κ. Κουντουρά, τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική Βουλή στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο Ευρωκοινοβούλιο» καταλήγει η Πειραιώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ