ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Πώς θα εφαρμόσει η ΝΔ τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά

Σταϊκούρας: Πώς θα εφαρμόσει η ΝΔ τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά
Eurokinissi

Στην αποσαφήνιση πώς η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, προχώρησε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του 984.


Eρωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ το ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή των αναδρομικών -τα οποία το ΔΝΤ τα προσδιορίζει έως τα 9,5 δισ. ευρώ - ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για ένα «τρίπτυχο» αρχών.

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης στη βάση των εκάστοτε δημοσιονομικών περιορισμών. Δίνουμε προτεραιότητα στη μείωση των φόρων», ανέφερε συνοπτικά ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας πως το 2014 η τότε κυβέρνηση είχε εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση φόρων.

Τέλος, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει σπέκουλα για το ύψος των αναδρομικών και για το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων. «Ας δούμε τα στοιχεία όταν θα τα έχουμε», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ