Σταϊκούρας: Πώς θα εφαρμόσει η ΝΔ τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά
Στην αποσαφήνιση πώς η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τα αναδρομικά συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, προχώρησε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του 984.
Eρωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ το ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή των αναδρομικών -τα οποία το ΔΝΤ τα προσδιορίζει έως τα 9,5 δισ. ευρώ - ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για ένα «τρίπτυχο» αρχών.
«Σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Εφαρμόζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης στη βάση των εκάστοτε δημοσιονομικών περιορισμών. Δίνουμε προτεραιότητα στη μείωση των φόρων», ανέφερε συνοπτικά ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας πως το 2014 η τότε κυβέρνηση είχε εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών, προχωρώντας παράλληλα σε μείωση φόρων.
Τέλος, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει σπέκουλα για το ύψος των αναδρομικών και για το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων. «Ας δούμε τα στοιχεία όταν θα τα έχουμε», ανέφερε.
«Δεν υπακούει σε κανόνες»: Γιατί το Sinners εξελίσσεται σε φαινόμενο του box office
08:12
Λουτρό αίματος στο Ιράν: Σπαρακτικές σκηνές σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων (vids)
08:12
Helleniq Energy: Σε λειτουργία ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων - Πώς αλλάζει το ενεργειακό τοπίο
08:02
Χλόη Λασκαρίδη: Αυτό που κάνει τη διαφορά σε ένα ξενοδοχείο είναι η «ψυχή» που αποπνέει
08:00