ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μανιάτη στον πρωθυπουργό για τον Πετσίτη

Ερώτηση Μανιάτη στον πρωθυπουργό για τον Πετσίτη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη σχέση Μαξίμου με το σκάνδαλο ELFE – ΔΕΠΑ σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτησή στον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό. 

Επικαλούμενος δημοσιεύματα, αναφέρει πως φαίνεται να υπάρχει ροή μεγάλου ύψους χρηματικών εμβασμάτων από κυπριακές offshore εταιρείες προς τους λογαριασμούς του ανθρώπου του στενού σας περιβάλλοντος, κ. Μ. Πετσίτη.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, αποκαλύπτεται ότι η επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος αντικατέστησε αδικαιολόγητα και προκλητικά τον Διευθυντή του Τμήματος Ερευνών της Αρχής, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα για την υπόθεση ELFE – ΔΕΠΑ, ενώ ταυτόχρονα διερευνά σύνθετες υποθέσεις υψηλού οικονομικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, όπως αυτές συγκεκριμένης τράπεζας.

Ως αποτέλεσμα της «εξώθησης σε παραίτηση», ο εν λόγω υπάλληλος ζήτησε την άρση της απόσπασής του από την Αρχή.

Ο Γιάννης Μανιάτης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πει ποιες είναι οι καθαρές πολιτικές απαντήσεις στα ζητήματα της αδικαιολόγητης μισθοδοσίας του κ. Μ. Πετσίτη από την ELFE – Λαυρεντιάδης, που χρωστά άνω των 120 εκατ. ευρώ στη ΔΕΠΑ, της πολιτικής αιτιολόγησης της χρηματοδότησης του ιδίου προσώπου από τον συνεργάτη του κ. Ν. Παππά, δικηγόρο offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, καθώς και των αποφάσεων απομάκρυνσης του αρμόδιου Διευθυντή ελέγχου της υπόθεσης ELFE – ΔΕΠΑ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ