ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Fake news τα δημοσιεύματα για τα πόθεν έσχες

Βούτσης: Fake news τα δημοσιεύματα για τα πόθεν έσχες
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Fake news» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής τα δημοσιεύματα περί σκόπιμης καθυστέρησης της Βουλής στη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

Ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους έκανε λόγο για απαράδεκτους υπαινιγμούς σχετικά με χειραγώγηση της διαδικασίας και επεσήμανε πως σε λιγότερο από ένα έτος από την ανάληψη των καθηκόντων του, δημοσιοποιήθηκαν τα πόθεν έσχες τριών ετών.

«Υπάρχει κι ένα όριο κι είναι τουλάχιστον η αναπαραγωγή του υπαινιγμού συστηματικά και ξέρω από ποιους και πώς, ότι δεν βγάζουμε τα πόθεν έσχες σκοπίμως γιατί έχει στηθεί μηχανή εκβιασμών προς το πολιτικό σύστημα ενόψει ευρωεκλογών. Είναι σοβαρό αυτό γιατί φτάσαμε σε σημείο να πιάνει ο καθένας στο στόμα του θεσμούς όπως είναι η Βουλή, ανεξέλεγκτα, για τόσο σοβαρά ζητήματα χωρίς καμία πρόνοια για το πως τα fake news δημιουργούν μέσα στην κοινή γνώμη επιπλέον στοιχεία εναντίον του πολιτικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Άφησε ακόμη, υπαινιγμούς ότι δεν γίνεται επαρκής έλεγχος από την Γ’ Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων, καθώς σωρεύονται εκατοντάδες φάκελοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία, αφού οι υπόχρεοι προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ