ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια στην υπόθεση Πετσίτη

ΝΔ: Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια στην υπόθεση Πετσίτη
Eurokinissi

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει σχετικά με την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, ζητά η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση, μετά και από τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τις έρευνες που διεξάγουν οι κυπριακές αρχές.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου, οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μαστρογεωργίου έχει ως εξής:

«Οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κάνουν άλλο τα στραβά μάτια στην υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου-Λαυρεντιάδη. Σήμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που αφορούν έρευνα που διεξάγουν και οι κυπριακές αρχές.

Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει: Γιατί μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μέγαρο Μαξίμου και τι τον συνδέει με τους κ. Αρτεμίου και Λαυρεντιάδη;

Ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πλέον εξηγήσεις. Η κυβέρνηση μέχρι πότε θα σιωπά;»

Σημειώνεται ότι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr, η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, με συστηματική εργασία, έχει τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες εμπλέκεται ο Μανώλης Πετσίτης στην Κύπρο, καθώς και τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών αυτών, που τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τόσο τους προσωπικούς λογαριασμούς του Πετσίτη, όσο και τους λογαριασμούς της εταιρείας του Boss Athens Single Member PC.

Στη βάση της έρευνας της ΜΟΚΑΣ, της εισαγγελέως Εύας Ρωσσίδου-Παπακυριακού και της συνεργάτιδας της Μαρίας Κυρμίζη, μπόρεσε να καταγραφεί το πώς συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE, αλλά και να αποκαλυφθούν οι οικονομικές σχέσεις Πετσίτη με άλλους επιχειρηματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ