Επέκταση μεταφορικού ισοδύναμου και στις αεροπορικές μεταφορές
Την επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου και στις αεροπορικές μεταφορές προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με την υπουργική τροπολογία επαναπροσδιορίζεται το μεταφορικό ισοδύναμο ως μέτρο για την εξίσωση του κόστους μεταφοράς με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς (κι όχι μόνο των θαλάσσιων, που ισχύει) από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί, με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.
Στους δικαιούχους του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους (ΑΝΗΚΟ) συμπεριλαμβάνονται: μέλη ΔΕΠ, το προσωπικό της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, καθώς και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ΕΔ ή στο Λιμενικό Σώμα.
Επίσης, παρατείνεται για ένα εξάμηνο η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου στα καύσιμα.
SPONSORED
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
11:00
Χειροπέδες σε 49χρονο που φωτογράφιζε κρυφά 14χρονη μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
10:50
Όταν η Σοβιετική Ένωση ονειρεύτηκε να κατακτήσει το Σύμπαν - Η ιστορία μέσα από αφίσες
10:41
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31