ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος στη Βουλή για υπόθεση Πετσίτη: Πρόκειται περί αντιπερισπασμού

Τζανακόπουλος στη Βουλή για υπόθεση Πετσίτη: Πρόκειται περί αντιπερισπασμού
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε πολιτικό αντιπερισπασμό για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν για τα δάνεια των κομμάτων απέδωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επαναφέρει ένα ανύπαρκτο θέμα ως απόπειρα αποπροσανατολισμού από τις διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων.

«Παίζει το θέμα σε ιστοσελίδες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που θέλει να δημιουργήσει το παλαιό καθεστώς. Φέρνετε ένα θέμα ανύπαρκτο. Το κάνετε διότι θέλετε να δημιουργήσετε πολιτικό αντιπερισπασμό σε σχέση με την πολιτική εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας για τα δάνεια των κομμάτων», είπε και αναφέρθηκε στις διώξεις για τα 200 εκατ. ευρώ «δανεικά κι αγύριστα» που έλαβε, όπως είπε, η ΝΔ.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε και στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη για τη δήλωση της σε σχέση με τη διαχείριση των δανείων του κόμματος.

«Βγήκε η κ. Ζαχαράκη σήμερα και είπε ότι η ΝΔ διαχειρίζεται τα οικονομικά της με σύνεση κι έτσι σκοπεύει να διαχειριστεί και τα δικά της οικονομικά. Έβγαλε την κουτάλα, πήρε 200 εκατομμύρια ευρώ, δεν τα αποπλήρωσε. Με τον ίδιο τρόπο μας λέτε σήμερα με περίσσιο θράσος ότι θα διαχειριστείτε τα δημόσια οικονομικά. Όχι ότι δεν το κάνατε και στο παρελθόν. Οι κριτικές θα πρέπει να έχουν μικρότερη ένταση δεδομένου του βεβαρημένου παρελθόντος που έχετε ως Ν.Δ και ως παλαιό πολιτικό σύστημα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ