ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης: «Οι S-400 μας ανησυχούν, παρακολουθούμε τις εξελίξεις»

Αποστολάκης: «Οι S-400 μας ανησυχούν, παρακολουθούμε τις εξελίξεις»
EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Στην ανησυχία της Ελλάδας για την αγορά από την Τουρκία των S-400 αλλά και για την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ Τουρκία, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε με αφορμή τη διεθνή έκθεση αμυντικών συστημάτων που θα διοργανώσει το 2020 η Ελλάδα, ο Βαγγέλης Αποστολάκης ερωτήθηκε σχετικά. «Η προμήθεια S-400 από την Τουρκία, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί από την ημέρα που ανακοινώθηκε. Δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε, ούτε να θεωρήσουμε ότι είναι μια κίνηση αμυντική. Παρακολουθούμε την κατάσταση . Οι θέσεις μας είναι γνωστές» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το αίτημα Αμερικανών γερουσιαστών να λάβουν ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις, ο υπουργός τόνισε πως κινούνται σε θετική κατεύθυνση για την Ελλάδα θέλοντας να μάθουν το τι συμβαίνει με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας. Σημείωσε επίσης πως αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, την ώρα που υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία. Ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα των παραβιάσεων η Ελλάδα δείχνει το πόσο αξιόπιστη σύμμαχος είναι.

Ο Βαγγέλης Αποστολάκης απάντησε και στα όσα υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του χαρακτηρίζοντας τον Αρχηγό ΓΕΣ πιόνι του ΑΝΥΕΘΑ και ανίκανο. «Οι Αρχηγοί πρέπει να προστατεύονται ως το τέλος της θητείας τους γιατί είναι θεσμοί. Όπως και ο ίδιος (σ.σ. Π. Καμμένος) είχε υποστηρίξει τους Αρχηγούς πλήρως έτσι και τώρα πρέπει να έχουν την υποστήριξη έως το τέλος της θητείας τους και τότε θα κριθούν από το έργο τους» είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας γενικότερα την κόντρα που δημιουργήθηκε σημείωσε ότι «είναι μια άσχημη διελκυστίνδα που πρέπει να σταματήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ