ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με διανομείς συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με διανομείς συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σε ταβέρνα στο Μοσχάτοδιανομείς με τους οποίους συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. «Η συνάντηση γίνεται περισσότερο για να σας ακούσω και λιγότερο για να μιλήσω» τους είπε.

Οι διανομείς περιέγραψαν την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στον κλάδο τους, προτάσσοντας τα ζητήματα κάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας διανομέας: «βγαίνω έξω να δουλέψω και παρακαλάω να μην έχω ατύχημα». Σε ερώτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη συχνότητα των ατυχημάτων, ο διανομέας του είπε πως «τα ατυχήματα είναι πολύ συνηθισμένα, ιδίως τις ημέρες που βρέχει. Και λόγω του καιρού και επειδή είναι περισσότερες οι παραγγελίες εκείνες τις ημέρες». Ένας άλλος παρουσίασε την προσωπική του ιστορία με το ΙΚΑ και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ώστε να μπορέσει να αποζημιωθεί από το ταμείο για το ατύχημα το οποίο είχε, χωρίς τελικά αυτό να καταστεί εφικτό. «Υπάρχουν και άλλα παιδιά που δουλεύουν χωρίς ένσημα και δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση», πρόσθεσε στο τέλος.

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στον εξοπλισμό που χρειάζονται όσοι δουλεύουν στο delivery προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Οι διανομείς επισήμαναν ότι «στο 95% των περιπτώσεων, ο εξοπλισμός, μαζί με το μηχανάκι, είναι δικός μας». Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην παροχή των αναγκαίων μέσων (όπως το κράνος και το ειδικό μπουφάν) και υποστήριξε ότι σε αυτό το θέμα χρειάζεται κρατική ρύθμιση ώστε να μπορούν οι διανομείς να κάνουν ασφαλώς τη δουλειά τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη βασική του δέσμευση για άμεση μείωση της φορολογίας και επαναφορά του Φ.Π.Α στην εστίαση στο 13%. «Θα μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές αλλά δεν θα υπάρχει το “άλλοθι” ότι “έχω τον εργαζόμενο ανασφάλιστο γιατί δεν βγαίνω”».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε τους νεότερους του τραπεζιού αν σκέφτονται το ενδεχόμενο να κάνουν οικογένεια. «Αυτό δεν προβλέπεται» ήταν η κοφτή απάντηση που έλαβε. Και του εξήγησαν πως οι συνθήκες σήμερα δεν είναι δυστυχώς κατάλληλες για κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ