ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλυψη Παπαγγελόπουλου σε Παππά για Πετσίτη και Ξεπαπαδέα

Κάλυψη Παπαγγελόπουλου σε Παππά για Πετσίτη και Ξεπαπαδέα
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ασπίδα προστασίας στη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς, Νατάσα Ξεπαδέα, ύψωσε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και περνώντας στην αντεπίθεση κάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει για ποιο αδίκημα κατηγορείται ο φίλος Νίκου Παππά, Μανώλης Πετσίτης

«Νομίζω ότι ο Μανώλης Πετσίτης πρωταγωνιστεί σε πέτσινο σκάνδαλο. Ερευνά η Δικαιοσύνη, εγώ, προς το παρόν ρωτάω ποιο είναι το αδίκημα για το οποίο θα πρέπει να ψάξουμε», είπε και απευθυνόμενος στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ρώτησε: «Αλήθεια ποιο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον κ. Πετσίτη; Για να ξέρω 35 χρόνια εισαγγελέας ήμουν ψάχνω να βρω το αδίκημα πέστε μου το αδίκημα που έχει διαπράξει ο Πετσίτης».

Με εμφανώς ειρωνική διάθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη φωτογραφία που εμφανίζει να είναι παρών ο κ. Πετσίτης στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι ίσως κάποιοι μπορούν να τον κατηγορήσουν γι’ αυτό για εσχάτη προδοσία. «Α,ναι, βρήκα ένα αδίκημα. Εσχάτη προδοσία, προέβλεψε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο νίκησε στις εκλογές. Πως το ήξερε; Συμμετείχε στη νοθεία;», διερωτήθηκε και απαντώντας στις ερωτήσεις του Χάρη Θεοχάρη και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για την «εμπλοκή» της Νατάσας Ξεπαπαδέα στην υπόθεση, είπε: «Πέρα από την πολιτική σκοπιμότητα των ερωτήσεων ίσως υπάρχει και κάτι άλλο. Ώδινεν όρος και έτεκεν ουδέν. Ούτε καν μικρό ποντικάκι, μάλλον δεν υπάρχει καν εγκυμοσύνη όλα είναι ψεύτικα και ο λαός έχει μια ειδική λέξη για την ψεύτικη εγκυμοσύνη, βρείτε την».

Παρουσία της κ. Ξεπαπαδέα στα υπουργικά έδρανα, πίσω ακριβώς από τον ίδιο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε πως η γενική γραμματέας κατά της Διαφθοράς ενήργησε και νόμιμα και ηθικά. Ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, καθώς ανέστειλε τη δικηγορική της ιδιότητα όταν ανέλαβε το 2018 καθήκοντα γενικής γραμματέως. Σε ότι αφορά στην εμπλοκή της στην κυπριακή εταιρεία ανέφερε ότι δεν ήταν off shore και δεν ήταν ιδιοκτήτης της ο Αρτέμης Αρτεμίου.

Για ξεκάθαρη υπόθεση διαφθοράς που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και «καραμπινάτη» σύγκρουση συμφερόντων, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του.

«Η εταιρεία ήταν off shore, δεν ξέρουμε τα στοιχεία του τελικού δικαιούχου της εταιρείας άρα ήτανε off shore. Αυτή η εταιρεία έχει διεύθυνση το γραφείο του Αρτεμίου, είναι πρακτική που κάνουν οι δικηγόροι που δημιουργούν τέτοιες εταιρείες», είπε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι η κ. Ξεπαπαδέα έφυγε από το ΔΣ της εταιρείας του πατέρα της όταν το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα και συνέδεσε την υπόθεση της με τον κ. Πετσίτη και το Μέγαρο Μαξίμου. «Είναι στην ίδια σειρά η Ξεπαπαδέα, ο Αρτεμίου ο Παππάς, ο Πετσίτης και όλα αυτά συμβαίνουν στην αυλή του Μαξίμου», είπε και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αν γνωρίζει, αν με την προηγούμενη επιχειρηματική της δραστηριότητα η κ. Ξεπαπαδέα είχε καταθέσεις στο εξωτερικό και αν ναι σε ποια χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ