ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρηστίδης: «Να ζητήσει συγνώμη η ΝΔ για το στημένο παραμύθι του "σχεδίου Πυθία"»

Χρηστίδης: «Να ζητήσει συγνώμη η ΝΔ για το στημένο παραμύθι του "σχεδίου Πυθία"»
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Κατασκευασμένο παραμύθι από ένα παρακρατικό κύκλωμα της ΕΥΠ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ και της Δεξιάς» χαρακτήρισε το σχέδιο Πυθία ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «η αλήθεια έχει λάμψει» και ότι «το κόμμα της ΝΔ και η παράταξη της Δεξιάς, που με πολλές διαδοχικές ηγεσίες επένδυσαν σε αυτό το προκλητικό σενάριο για να ηρωοποιήσουν τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και να δικαιολογήσουν τα καταστροφικά για τη χώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης του 2004-2009, είναι πολιτικά, θεσμικά και ηθικά εκτεθειμένο».

Όπως τόνισε, «το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο Κ. Καραμανλής, ο Κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί των διαδοχικών κυβερνήσεων της Δεξιάς από το 2004 ως σήμερα, οφείλουν να παραδεχτούν την αλήθεια». Ταυτόχρονα τους ζήτησε «όσο πικρή και αν είναι για αυτούς, οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη για το στημένο παραμύθι του "σχεδίου Πυθία", τόσο από τον ελληνικό λαό όσο και από το ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησαν με κάθε μέσο και τρόπο να ενοχοποιήσουν». Και πρόσθεσε: «Πολιτικό και ηθικό δίδαγμα για τη Νέα Δημοκρατία, για τον Κ. Καραμανλή και τον Κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τα προσωπικά και πολιτικά αδιέξοδά τους να τα μετατρέπουν σε θεσμικά ολισθήματα. Γιατί κανένας δεν δικαιώνεται επιχειρώντας να εμφανιστεί ως δήθεν ήρωας που σκιαμαχεί με ξένους πράκτορες».

«Σχέδιο Πυθία»: Νέες αποκαλύψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Ερωτηθείς αν η κριτική του ΚΙΝΑΛ απευθύνεται και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που ήταν υπουργός Εσωτερικών στις αρχές του 2009 όταν ήρθε στη δημοσιότητα τα περί «σχεδίου Πυθία», ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Σεβόμαστε τον θεσμό και το φυσικό πρόσωπο που τον εκπροσωπεί. Οφείλω, όμως, να πω πως αποδεικνύεται ότι ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, γνώριζε γιατί μιλάμε. Κι αυτό κρίνεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ