ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: «Φλερτ» των δύο μονομάχων με τους ψηφοφόρους του Α. Τζιτζικώστα

Εκλογές ΝΔ: «Φλερτ» των δύο μονομάχων με τους ψηφοφόρους του Α. Τζιτζικώστα
Οι ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα βρίσκονται στο στόχαστρο των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε «μάχη της Θεσσαλονίκης» έχει εξελιχθεί η μονομαχία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ηγεσία του κόμματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται σήμερα στην Θεσσαλονίκη όπου το μεσημέρι ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα ανοίξει τα χαρτιά του για τη στάση που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο. Οι μέχρι τώρα πάντως πληροφορίες θέλουν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας να μην ξεκαθαρίζει το τοπίο, θα κλείσει όμως, όπως φαίνεται, το μάτι σε έναν από τους δύο υποψηφίους.

Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης θα δώσουν πάντως τις επόμενες δύο μέρες σκληρή μάχη στη Βόρειο Ελλάδα με στόχο να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους που στον πρώτο γύρο στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα θα έχει επαφές με στελέχη που είχαν ταχθεί στο πλευρό του κ. Γεωργιάδη από τη Βόρειο Ελλάδα ενώ την Τετάρτη θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και του Μέγα Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και στη συνέχεια θα παρευρεθεί στην τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία μέρα να θέτει το δίλημμα των εκλογών καλώντας τους ψηφοφόρους να επιλέξουν μεταξύ της «δημιουργικής ανανέωσης ή της στασιμότητας και της συρρίκνωσης».

Από την άλλη πλευρά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στέλνει το μήνυμα πως θα πρέπει να υπάρξει «ανανέωση με αξιοκρατεία και δημοκρατικές διαδικασίες» ενώ και αυτός θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με στελέχη της ΝΔ στη Βόρειο Ελλάδα. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως την ερχόμενη Κυριακή η διαφορά που κατέγραψε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρώτο γύρο θα διευρυνθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ