ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλύπτει τον δήμαρχο της Καλαμάτας η Νέα Δημοκρατία

Καλύπτει τον δήμαρχο της Καλαμάτας η Νέα Δημοκρατία
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Κάλυψη στον Παναγιώτη Νίκα, δήμαρχο της Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, παρέχουν στελέχη της Πειραιώς, λόγω μεταμέλειας. 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, στελέχη της ΝΔ για τις δηλώσεις του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα αναφέρουν τα εξής: «Ο κ. Νίκας έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για τις αρχικές του δηλώσεις. Κανένα έθιμο δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή».

Θυμίζεται πως αρχικά ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε δηλώσει στο CNN Greece πως «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν διόρθωσε την δήλωσή του και πλέον υποστηρίζει πως «υπάρχει ένας θεσμός που είναι ημιπαράνομος. Η Πολιτεία κλείνει τα μάτια για τους θεσμούς που υπάρχουν στην περίοδο του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε άλλες εποχές του χρόνου, όπως οι εκδηλώσεις που γίνονται στη Χίο ή στη Καλαμάτα και στον συγκεκριμένο θεσμό του σαϊτοπολέμου [...] Μετά το γεγονός αυτό δεν θεωρώ ότι η πόλη οργανωμένα θα μπορέσει να συνεχίσει αυτό το έθιμο».

«Προφανώς», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, «άδεια δεν μπορεί να δοθεί [...] ο θάνατος του ανθρώπου είναι μια καμπή γι' αυτό τον θεσμό. Εκτιμώ πως κανένα δημοτικό συμβούλιο στο μέλλον -σημειωτέον οι αποφάσεις ήταν μέχρι σήμερα ομόφωνες- δεν θα αναλάβει την ευθύνη να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτό τον θεσμό».

Δήμαρχος Καλαμάτας για το νεκρό εικονολήπτη: Είναι ο μοναδικός θάνατος στα 200 χρόνια σαϊτοπόλεμου

«Φοβάμαι ότι ο θεσμός αυτός, με τον θάνατο, φτάνει στο τέλος του», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Η διαρροή της Νέας Δημοκρατίας έγινε μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καλούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί. «Ο θάνατος του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα ανέδειξε για άλλη μια φορά την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου εθίμου το οποίο και πρέπει να καταργηθεί. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του συμπολίτη μας» γράφει, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, αναφέρει:

«Οι απαράδεκτες δηλώσεις του, προερχόμενου από τη ΝΔ, δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, περί "DNA των Μεσσήνιων" δικαίως προκάλεσαν την αγανάκτηση σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Θα πρέπει να αποδοκιμαστούν και από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, εκτός κι αν το γεγονός ότι ο Π. Νίκας ήταν από τα στελέχη της ΝΔ που υπέγραψαν για να είναι υποψήφιος αρχηγός της, τον αναγκάζει να αντιμετωπίζει διαφορετικά το θέμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ