ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά Πολάκη - Με ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε η κυβέρνηση

Η ΝΔ κατέθεσε την πρόταση μομφής κατά Πολάκη - Με ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε η κυβέρνηση
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η οποία μετατράπηκε σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κυρίως κατά του κ. Πολάκη εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την «χυδαία» όπως ανέφερε «επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης κατά ενός αγωνιστή της ζωής».

«Περιττή διαδικασία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα» χαρακτήρισε την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς «θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από τη θέση του άμεσα», όπως υποστήριξε χαρακτηριστικά.

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. "Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός", μας είπε. Την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;», διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής.

«Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όμως, ο πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό: ο Τσίπρας είναι Πολάκης», τόνισε.

«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζοντας τα γεγονότα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η επίθεση Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθύνθηκε μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους πως αξίζουν καλύτερα από τον κ. Πολάκη. «Το ερώτημα λοιπόν αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία».

«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη, αλλά ήθος Τσίπρα», συνέχισε, απευθυνόμενος κυβερνητικά στελέχη εκείνα - όπως ο Νίκος Φίλης - που διαφοροποιήθηκαν, ρώτησε: «Είστε και εσείς όλοι σας Πολάκηδες;»

Κατηγόρησε, δε, τον Παύλο Πολάκη αποτυχημένο υπουργό στην Υγεία «γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στην πολιτική ζωή».

Δείτε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά Πολάκη διότι «με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο και γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή φέροντας παραδείγματα από την μέχρι τώρα πορεία του κ. Πολάκη, τον οποίο και κατηγόρησε πως κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία».

«Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι - οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν», σημείωσε.

Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δήλωσε, για να προσθέσει πως «ο Πολακισμός είναι φασισμός».

«Γι' αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους», υπογράμμισε.

Απευθυνόμενος στο σώμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αρχή άνδρα δείκνυσι. Ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, όπως ισχύει και για τον Πρωθυπουργό. Το πρόβλημα μεταφέρεται, τώρα, σε σας -σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την πολιτική και την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε;».

«Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος και στην υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου. «Συγχαρητήρια και στον κ. Τσίπρα, για τις τελευταίες επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Ένα μόνο μην ξεχνάτε. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου».

«Και η απομάκρυνσή σας από την εξουσία δεν είναι απλά προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα και να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων. Είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η ποιότητα της δημοκρατίας μας. Είναι προϋπόθεση για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές κρίνονται συχνά στα στοιχειώδη», συνέχισε.

«Όσο πιο απλό είναι το δίλημμα τόσο πιο καθαρό και σε τέτοια διλήμματα είχατε ομολογουμένως εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση. Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη», τόνισε.

«Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη ΝΔ σχολίαζαν ότι «η επιλογή όλων ανεξαιρέτως των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να απουσιάζουν από μια συζήτηση πρότασης μομφής κατά συναδέλφου τους δεν έχει προηγούμενο. Και προφανώς αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ήθελε σήμερα να ταυτισθεί ακόμη και η εικόνα του με τον κ. Πολάκη». Σύμφωνα με την Πειραιώς «ο κ. Δραγασάκης έμοιαζε σήμερα σαν να υποχρεώθηκε παρά τη θέλησή του να εκπροσωπήσει τον κ. Τσίπρα. Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι αν και προκλήθηκε ευθέως από τον κ. Μητσοτάκη, απέφυγε και εκείνος στις τοποθετήσεις του να καλύψει τον Παύλο Πολάκη».

Δραγασάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης για να συγκρίνουμε τα προεκλογικά μας προγράμματα

"Ακούγοντάς σας κύριε Μητσοτάκη, πείστηκα πλήρως ότι το πρόβλημά σας δεν είναι ο Πολάκης, είναι ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει στον λαό και στην Ευρώπη. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που εσείς πιστεύατε ότι είναι ένα ατύχημα ενώ αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της κοινωνίας, η οποία παραμένει και ενισχύεται. Το πρόβλημά σας είναι ότι η κυβέρνηση αυτή δημιούργησε τις δυνατότητες για να αρχίσει να επιλύει προβλήματα του λαού", απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος κατέθεσε το αίτημα του πρωθυπουργού για την μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του Παύλου Πολάκη, σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τόνισε ότι ήδη η κυβέρνηση αυτή επέλυσε αρκετά προβλήματα (120 δόσεις κ.α) και ανήγγειλε ότι πλέον φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε να αρχίσουμε να συζητάμε ακόμη και για φορολογικές ελαφρύνσεις τώρα "κι όχι αυτές που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, αν ποτέ του δοθεί η δυνατότητα να τις υλοποιήσει κι αφού πάντως αποκτήσει αξιοπιστία στην Ευρώπη".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξέφρασε εξάλλου την απορία του για το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα του αφορολόγητου ορίου ενώ - όπως είπε - θα περίμενε κανείς να το αξιοποιήσει ως μία ευκαιρία για να συνδέσει την δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο με την δική του πρόταση για φορολογικές ελαφρύνσεις. Ερμηνεύοντας ωστόσο το γεγονός, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι "Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ΝΔ και ορισμένοι οικονομολόγοι που την στηρίζουν είχαν επενδύσει στην μείωση του αφορολόγητου ορίου, είχαν προϋπολογίσει έσοδα από αυτή περίπου 2 δισ. και με αυτά υπολόγιζαν να κάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις. Γι΄ αυτό τώρα δυσκολεύονται να μιλήσουν ακόμα και για το υποτιθέμενο προνομιακό θέμα που είχαν έως τώρα αναδείξει" ερμήνευσε.

Σχετικώς με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη ο κ. Δραγασάκης, έκανε λόγο για γεγονός "μοναδικότητας στην πολιτική ιστορία της χώρας" αφού βρισκόμαστε 20 μέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών, των αυτοδιοικητικών εκλογών και η αντιπολίτευση σπεύδει αντί να μιλήσει για τα μεγάλα θέματα να ασχοληθεί με μια δήλωση ενός υπουργού "που ήδη κρίθηκε και κρίνεται από την κοινωνία".

"Βρισκόμαστε ενόψει σημαντικών εξελίξεων και αποφάσεων που αφορά το μέλλον της Ευρώπης της Ελλάδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχουμε μια Ευρώπη η οποία μπήκε σε φάση οικονομικής επιβράδυνσης πριν ακόμη συνέλθει από την προηγούμενη σφοδρότατη οικονομική κρίση. Ενώ υπάρχουν κίνδυνοι να ενισχυθούν δυνάμεις αντιδραστικής οπισθοδρόμησης οι οποίες δεν δηλώνουν ότι είναι κατά της κάθε μορφής ενοποίησης της Ευρώπης. Επίσης, το Μπρέξιτ έχει ανοίξει ερωτήματα τα οποία ακόμη δεν έχουν απαντηθεί. Έτσι αυτές οι ευρωεκλογές αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτατη κάτι που δεν έχει συζητηθεί επαρκώς μέχρι τώρα στην Ελλάδα καθώς ακόμη και τώρα λίγες ημέρες πριν η αξιωματικής αντιπολίτευση σαν να θέλει να σπρώξει την συζήτηση και την πολιτική αντιπαράθεση στη σφαίρα της μικροπολιτικής και των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Την ίδια ώρα η Ελλάδα ανακτά αναβαθμισμένο ρόλο στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, στο εσωτερικό της χώρας η πολιτική της κυβέρνησης αξιοποιώντας τους βαθμούς ελευθερίας και αξιοπιστίας που έχουμε κερδίσει, δημιουργεί προϋποθέσεις για την βαθμιαία επούλωση των πληγών, την αποκατάσταση αδικιών και την θεμελίωση για πρώτη φορά συνθηκών για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Τέλος έχουμε τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση που πρώτη φορά θα προκύψουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Θα έχουν να αξιοποιήσουν νέους πόρους και νέους ρόλους, τους οποίους θέσπισε η κυβέρνηση αυτή και επίσης αυτές οι νέες αρχές θα έχουν να συμβάλλουν αποφασιστικά στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου" τόνισε από την αρχή της τοποθέτησής του ο Γιάννης Δραγασάκης.

"Μέσα σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο θα περίμενε κανείς να συμβάλλουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε έναν διάλογο ουσίας προβάλλοντας το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα. Κι ενώ ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να γίνει δημόσιος διάλογος για όλα αυτά τα θέματα η ΝΔ επιλέγει να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για μια δήλωση που έγινε και η οποία κρίθηκε και κρίνεται από την κοινωνία και από όλους. Δεν είναι κάτι που έγινε κρυφά. Είναι γνωστή η δήλωση και οι διευκρινήσεις του. Κι είναι δικαίωμα του καθενός να έχει την άποψή του", συνέχισε ο κ. Δραγασάκης.

Όπως καταλόγισε στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αυτό τον τρόπο και με την όλη στάση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των εκλογικών αναμετρήσεων και ακόμη χειρότερα - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - αξιοποιεί ένα από τα κυριότερα όπλα κοινοβουλευτικού ελέγχου όχι για να προκαλέσει μια συζήτηση για τους μισθούς, τους φόρους, τις επενδύσεις και μια σειρά κρίσιμα θέματα, αλλά για να αποφύγει αυτή την συζήτηση προσπαθώντας να την προσανατολίσει μονόπλευρα σε μια δήλωση ενός υπουργού.

"Εμείς έχουμε την εντύπωση, χωρίς να υποτιμούμε το συγκεκριμένο αυτό θέμα, ότι μαζί με αυτό σημασία έχουν για τους πολίτες οι 120 δόσεις οι διαρκείς αναβαθμίσεις της χώρας από τους πιστοληπτικούς οίκους και θα άξιζε μια συζήτηση για το πώς αυτές μπορούν να μεταφραστούν σε στήριξη του εισοδήματος και τις απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό έχει τεράστια σημασία να συζητήσουμε για τους ΑΜΕΑ και την πολιτική απέναντί τους τα τελευταία 40 χρόνια, να συζητήσουμε για το ελληνικό φιλότιμο και από τί επλήγη η αξιοπρέπεια της κοινωνίας. Δεν υπάρχει ταμπού ή θέμα να μας δημιουργεί δυσχέρεια για μας είναι θέματα" είπε ο κ. Δραγασάκης.

Προσέθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας ενδιαφέρεται για όλα αυτά τα θέματα και γι αυτό θεωρεί ότι η συζήτηση θα πρέπει να γενικευτεί. "Κι αυτό το νόημα είχε και έχει η δήλωση του πρωθυπουργού ότι εμείς ζητούμε για ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν είναι απλώς μια αντιπαράθεση τακτικής αλλά μια διέξοδος ουσίας, 20 ημέρες πριν τις εκλογές να μπορέσουμε να συζήσουμε για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την πορεία της οικονομίας και της κοινωνίας" εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Κατέληξε δε λέγοντας πως στις τρεις ημέρες που θα ακολουθήσουν θα έχουμε την ευκαιρία να συζητηθούν όλα και ακόμη και να συγκρίνουμε προγράμματα ώστε και οι πολίτες να διευκολυνθούν στις επιλογές τους.

Μητσοτάκης σε Δραγασάκη: «Ήσασταν εκτός θέματος»

«Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά ενός υπουργού γιατί θεωρούμε τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ευθέως προσβλητική για τη δημοκρατική τάξη. Το θεωρούμε πιο σημαντικό από τα οικονομικά ζητήματα τα οποία θίξατε», απάντησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης.

«Φοβάστε ότι μέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αντέξουν σε μια ψηφοφορία που θα αφορά μόνο τον κ. Πολάκη. Ο Πολάκης είναι δικό σας πρόβλημα και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας ανέθεσε σε εσάς να πιείτε το πικρό ποτήρι. Κύριε Δραγασάκη καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άμεση απάντηση Δραγασάκη


"Κατανοούμε ότι αυτό που κάνετε διέπεται από επικοινωνιακά κίνητρα, το ερμηνεύουμε ως αποτέλεσμα δυσκολιών που έχετε και γι΄ αυτό εμείς θα απαντήσουμε συζητώντας για τις λύσεις που μπορούμε να διασφαλίσουμε προοπτικά για τον ελληνικό λαό", απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη σύντομη παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, το θέμα είναι με ποια ατζέντα θα πάμε στις εκλογές, αν δηλαδή θα πάμε με τα προβλήματα της κοινωνίας, το ήθος της κυβέρνησης και των υπουργών της ή αν θα πάμε κρύβοντας τα προβλήματα και αποσιωπώντας τα θέματα, αποφεύγοντας έναν διάλογο ουσίας.

"Το θέμα για μας, είναι πως, έξω από τα μνημόνια και με αποθέματα που μας θωρακίζουν, θα μετατραπούν αυτά σε δύναμη προόδου για την κοινωνία" είπε χαρακτηριστικά. Ταυτοχρόνως ο κ. Δραγασάκης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι ενώ μιλούσε συνεχώς για τις επενδύσεις και την οικονομία σήμερα "λέει τα ξεχνάμε όλα αυτά" λες και "το φιλότιμο του Έλληνα δεν είχε άλλη αιτία να πληγωθεί παρά μόνο με το θέμα αυτό".

Απαντώντας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, είπε ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν είναι δεξιός ούτε μέλος του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη, είναι αριστερός και τόνισε ότι "είμαστε σε μια φάση που οι αριστεροί επανασυσπειρώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε σε μια φάση που οι προοδευτικές δυνάμεις συμμαχούν με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι ανησυχούν και προβληματίζονται για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η δική σας πολιτική και οι απόψεις σας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ