ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία της ΝΔ για τη μη κατάργηση του αφορολόγητου

Ένταση στη Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία της ΝΔ για τη μη κατάργηση του αφορολόγητου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου κατέθεσε η ΝΔ με τον Γιάννη Βρούτση να καλεί την κυβέρνηση να την στηρίξει να μην χάσουν οι συνταξιούχοι και οι φορολογούμενοι το εισόδημά τους.

Η «γαλάζια» τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

«Μιλάτε για το αφορολόγητο που ο κ. Τσακαλώτος έλεγε ότι θα παραιτούταν αν μειωνόταν και έφερε δύο μειώσεις. Για ένα συνταξιούχο 650 ευρώ η ρύθμιση μείωσης του αφορολόγητου που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και η ΝΔ καταψήφισε φέρνει μείωση 450 ευρώ ενώ οι μισθωτοί χάνουν πάνω από το μισό του μισθού τους», είπε ο κ. Βρούτσης και έκανε λόγο για την ανάγκη κατάργησης του επαίσχυντου και βάρβαρου μέτρου μείωσης του αφορολόγητου.

Το νομοσχέδιο συζητείται σε φορτισμένο κλίμα με την αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για την επείγουσα διαδικασία ψήφισης και την παράλληλη συζήτησή του με την ψήφο εμπιστοσύνης. Για απαραδεκτες διαδικασιες μίλησαν Γιάννης Βρούτσης από τη ΝΔ και Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Απόπειρα αλλαγής του κλίματος καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Χρήστος Κατσώτης από το ΚΚΕ, ενώ για ένδειξη «αμεριμνησίας» παρά πιεστικής ανάγκης επίλυσης ζητημάτων, εκανε λογο η Αντιγόνη Λυμπεράκη από το Ποτάμι, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για ουσιαστικό διάλογο. Την αναβολή της συνεδρίασης με τους φορείς για αύριο ζήτησε και ο Δημήτρης Καβαδέλλας από την Ένωση Κεντρώων.

«Η διαδικασία του επείγοντος δικαιολογείται κι από μία σειρά ρυθμίσεων που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Για παράδειγμα στις 12 του μήνα είναι η ημέρα έναρξης του περιορισμού ηλικιακών ορίων για τις συντάξεις χηρείας», υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ