ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου για κλεμμένα e-mails, κατασκόπους και χάκερς

Σύγκρουση Κοτζιά – Καμμένου για κλεμμένα e-mails, κατασκόπους και χάκερς
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ότι τα e-mails που κατέθεσε στα πρακτικά, «φίλοι του, του είπαν ότι τα έχει υποκλέψει από αμερικανικό σέρβερ είτε η ΕΥΠ, είτε κινεζικές ή ρωσικές υπηρεσίες»εξέφρασε καταρχάς την ικανοποίησή του «που ο κ. Κοτζιάς αποδέχεται δημόσια ότι τα e-mail αυτά είναι πραγματικά και αδιαμφισβήτητα και πραγματικά δείχνουν πως έστησε τον διαγωνισμό στο υπουργείο Εξωτερικών».

«Αυτά είναι e-mail που δεν πρέπει να ψάχνει αν τα υπέκλεψε η ΕΥΠ. Η ΕΥΠ δεν υποκλέπτει αμερικανικούς σέρβερ. Έχει ευθύνη για την προστασία του πολιτεύματος και αν είχαν τεθεί υπόψη της αυτά τα e-mail, θα μπορούσε κάλλιστα να τα διαβιβάσει στον εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί ένας υπουργός ο οποίος βάζει υπηρεσιακούς παράγοντες να συνομιλούν με τις εταιρείες που θα πάρουν τον διαγωνισμό αργότερα, μια παρένθετη εταιρεία» είπε ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «όσον αφορά τις πληροφορίες του (του Ν. Κοτζιά) για τους αμερικανικούς σέρβερ, δεν ζούμε στην εποχή των φίλων του της Στάζι όταν ο κ. Κοτζιάς έγραφε κείμενα, ούτε οι κινεζικές μυστικές υπηρεσίες έχουν φθάσει σε αυτό το σημείο. Θα έπρεπε να ψάξει στο υπουργείο Εξωτερικών και να δει για ποιον λόγο τον λένε 'Σουσλόφ' ή 'Μπέρια' οι υφιστάμενοί του».

«Θα έπρεπε να ψάξει για ποιον λόγο κάποιοι έντιμοι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών έφθασαν μέχρι εδώ, που λέει ο ελληνικός λαός, λέγοντας τις μεθοδεύσεις για να δίνεται ένας διαγωνισμός με παρένθετη εταιρεία. Και κάποια στιγμή, να ειπωθεί για ποιον λόγο απεπέμθφη ο κ. Ξυδάκης από υπουργός, όταν ζήτησε αποδείξεις για το πώς θα ανοίξουν τα 80 γραφεία στη Ρωσία. Ή ο πρώην υφυπουργός επί των οικονομικών, ο κ. Γιώργος Τσίπρας όταν ήλθε σε αντιπαράθεση με τον κ. Κοτζιά», συνέχισε.

Κοτζιάς: Διαμαρτυρία και φωνές όταν δόθηκε το βήμα στον Δανέλλη - Τι είπε για τα e-mails του ΥΠΕΞ

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλα αυτά θα αποδειχθούν στην Δικαιοσύνη «και τελικά θα φανεί ποιος ήταν ο ρόλος και ποιες ήταν οι υπηρεσίες που είχαν εμπλοκή. Μάλλον ο κ. Κοτζιάς έχει παρασυρθεί από τους υφιστάμενούς του στο 'Πράττω' όπως τον πρώην γ.γ. του ΥΠΕΞ, του οποίου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο συνομιλία με καταζητούμενο με 9 διεθνή εντάλματα συλλήψεως, πράκτορα στην Κοπεγχάγη, που του ζητούσε στοιχεία για τον Καμμένο».

«Άνθρωπο που φέρεται να συνεργάστηκε με την ΜΙΤ ή με τις υπηρεσίες πληροφοριών των Σκοπίων με τις οποίες είχε στενές επαφές» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας στον κ. Καμμένο, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι καταρχάς ότι «εδώ και δέκα μήνες έρχεται εδώ μέσα και απειλεί και εκβιάζει με ψέματα και συκοφαντίες. Ας αποδεχθεί επιτέλους η μήνυσή μου να πάει στα δικαστήρια, γιατί ως πολίτης δεν έχω άλλο τρόπο».

«Εγώ δεν είπα» συνέχισε ο Ν. Κοτζιάς, «αν είναι νόμιμα ή όχι τα e-mail που παρουσίασε, είπα ότι αυτά τα e-mail που παρουσίασε είναι από τον σέρβερ του υπουργείου Εξωτερικών και τον οποίο εγώ τάχα κατέστρεψα και τα κατέστρεψα και αυτά και τα γλύτωσε αυτός με τα χέρια τίμιων διπλωματών, κοιτώντας τα ένα προς ένα».

«Eίναι σέρβερ αμερικάνικα είναι σέρβερ στα οποία δεν έχει καμία σχέση το υπουργείο Εξωτερικών, ούτε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ούτε ο νυν, είναι σέρβερ που για να μπεις μέσα χρειάζεσαι βοήθεια χάκερ μυστικών υπηρεσιών. Και επαναλαμβάνω, ο κ. Καμμένος έχει να κάνει την επιλογή αν χρησιμοποιεί πλαστά έγγραφα ή αν έχει κάνει το έγκλημα της υποκλοπής» πρόσθεσε.

«Δεύτερον. Ο κ. Καμμένος έβαλε έναν γνωστό του, φαίνεται, να πάρει τηλέφωνο τον τότε γενικό διευθυντή Απόδημου Ελληνισμού ο οποίος του είπε 'έχω χαρτιά….' και μετά τον εμφανίζουν μαζί στο Διαδίκτυο ότι τον αναζητούσε ο κ. Κόκκινος ψευδώς.

Τρίτον. Ο κ. Καμμένος εμφανίζει ότι τάχα υπάρχει μια διαφορά ποσών ανάμεσα στο έργο, στη σύμβαση παραχώρησης και στο έργο της εταιρείας που πήρε τον διαγωνισμό με τις βίζες. Πολύ απλά να απαντήσει, εγώ ουδέποτε προσδιόρισα το ποσό - για να είμαστε σαφείς - ούτε σε σύμβαση παραχώρησης προσδιορίζονται και ιδιαίτερα για βίζες. Τον προσδιορισμό τον έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας με ένα μόνο σκοπό: τι εγγυητική επιστολή πρέπει να καταθέσουν οι εταιρείες. Και έρχεται εδώ και λέει ότι εξαπατώ το Δημόσιο με το ποσό που έβαλαν τα ελληνικά ανώτατα δικαστήρια σε εγγυητικές επιστολές» ανέφερε, στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, κατέληξε στην απάντησή του λέγοντας ότι «ο κ. Καμμένος προσπαθεί να συμπαρουσιάσει στελέχη άλλου χώρου ότι συμπράττουν μαζί του σε αυτό το έγκλημα εκβιασμών και συκοφαντίας. Τον Γιώργο Τσίπρα τον λέει για τρίτη φορά δημοσίως. Τα στελέχη αυτά, οφείλουν να πάρουν δημόσια θέση: Συνεργάζονται μαζί του σε αυτό το έργο συκοφαντίας, ή - όπως εγώ πιστεύω - δεν έχουν καμία σχέση με αυτό».

«Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης»

«Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί δεν θεωρούμε ότι έχει πολιτική νομιμοποίηση», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση αποστασίας».

Σημειώνεται ότι λόγω προγραμματισμένης κεντρικής εκδήλωσης των ΑΝΕΛ και λόγω διεξαγωγής της ψηφοφορίας στη Βουλή, νωρίτερα, ο κ. Καμμένος, ζήτησε την άδεια του Σώματος, δια του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, και δήλωσε ότι καταψηφίζει την κυβέρνηση.

Μετέφερε καταρχήν την απογοήτευση των πολιτών από το επίπεδο της συζήτησης, και τόνισε, εκ νέου, ότι αυτή η συζήτηση διεξάγεται σε κρίσιμες στιγμές, καθώς «η αποστολή τουρκικού γεωτρύπανου ισοδυναμεί με εισβολή στην κυπριακή και ευρωπαϊκή ΑΟΖ».

Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση όλων των κομμάτων «για τις προκλήσεις κατά του έθνους», ανακοίνωση η οποία επιπροσθέτως θα δίνει την δυνατότητα ενεργοποίησης των διαδικασιών σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ που «πολύ φοβάμαι ότι θα αναγκαστούμε να κάνουμε τις επόμενες ημέρες».

Ο Π. Καμμένος είπε ότι συζητήθηκαν διάφορα στη Βουλή, αλλά δεν διεξήχθη πολιτική συζήτηση, ούτε και συζήτηση για την Ευρώπη.

Κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στις 26 του μηνός πολιτική απάντηση που να αφορά στην Ευρώπη, αλλά και στο κάθε κόμμα εσωτερικά, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «αν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν βασιλικές συνιστώσες ή τον κ. Π. Κόκκαλη και αν οι ψηφοφόροι της ΝΔ εγκρίνουν τους κκ.Καιρίδη, Ψαριανό και Τατσόπουλο».

Είπε ότι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των τεσσάρων ετών οφείλονται στη σταθερή στάση των ΑΝΕΛ

Είπε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι εκείνη που συγκροτήθηκε το 2015, αλλά έγινε μια «κυβέρνηση αποστασίας και έχει την ανοχή βουλευτών που εξελέγησαν με άλλα κόμματα και κατέληξαν σε άλλα κόμματα έναντι της καρέκλας τους» και «βεβαίως μια κυβέρνηση που διέπραξε το έγκλημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, μιας συμφωνίας αντισυνταγματικής και άκυρης».

Κάλεσε όσους «πραγματικά είναι αντίθετοι» με τη Συμφωνία των Πρεσπών να δεσμευθούν ότι «θα την καταργήσουμε γιατί έχει παραβιάσει και τους ίδιους της τους όρους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ