ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης στο... παρά πέντε της ψηφοφορίας

Εκλογές ΝΔ: Κλίμα έντονης αντιπαράθεσης στο... παρά πέντε της ψηφοφορίας
Εντονότατη η αντιπαράθεση των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ανδρέα Παπαμιμίκου EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μέσα σε κλίμα έντασης μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου, οδηγείται προς τις εκλογές η ΝΔ.

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί του κ. Μεϊμαράκη προς τον κ. Παπαμιμίκο τον οποίο και χαρακτήρισε «κακό γραμματέα» και ουσιαστικά ικανό για «πορτιέρη», πυροδότησαν νέα αντιπαράθεση με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής να ρίχνει το γάντι στον κ. Μεϊμαράκη και να τον καλεί σε δημόσιο διάλογο.

Συνεργάτες του κ. Παπαμιμίκου εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για τη στάση του υποψηφίου για την ηγεσία που τη χαρακτηρίζουν «διασπαστική».

«Την ώρα που ο κ. Μεϊμαράκης προτάσσει την ενότητα εξαπολύει αήθη επίθεση στον Γραμματέα της ΝΔ. Επειδή η υπομονή έχει τα όριά της τον καλούμε σε δημόσιο διάλογο όπου και θα συγκρίνουμε τα πεπραγμένα του ως Γραμματέα με το τί έχει κάνει ο κ. Παπαμιμίκος τα τελευταία χρόνια, με δεδομένες και τις συνθήκες.».

Από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, πάντως, κάνουν λόγο για διαστρέβλωση από την πλευρά του κ. Παπαμιμίκου των όσων είπε ο ίδιος και τονίζουν πως είναι εμφανής ο εκνευρισμός του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τον οποίο και κατηγορούν πως θα κάνει ότι μπορεί για να χάσει ο κ. Μεϊμαράκης τις εκλογές.

Τις επόμενες μέρες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επικεντρώσει τη στρατηγική του στη σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αποκλείοντας κάθε σενάριο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, θα συνεχίσει να ξεδιπλώνει το κυβερνητικό του έργο σε μια προσπάθεια να δείξει πως η ΝΔ με αυτόν στην ηγεσία θα είναι έτοιμη να κυβερνήσει και μάλιστα άμεσα.

Από την άλλη πλευρά, o Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει προσεγγίσει ένα μεγάλο τμήμα των μηχανισμών του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αδωνι Γεωργιάδη αν και η πρώτη υπογραφή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή του Προέδρου της Διοικούσας Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε χθες τη στήριξή της στο πρόσωπο του κ. Μειμαράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, θα αναδείξει τις προσεχείς μέρες το γεγονός ότι, όπως καταγράφουν και δημοσκοπήσεις, θεωρείται ικανότερος στο να μπορέσει να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο ίδιος θα θελήσει να περάσει στους ψηφοφόρους πως είναι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στη ΝΔ φέρνοντας έναν αέρα ουσιαστικής ανανέωσης ενώ παράλληλα έχει έτοιμο ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ