Αποτελέσματα Εκλογών 2019: «Να μη μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας», λέει ο Μητσοτάκης
Την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συνεδρίαση των τομεαρχών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Πειραιώς.
Όπως είπε στα γαλάζια στελέχη, η ΝΔ ενδέχεται να εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές και θα είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θεωρεί αδιαπραγμάτευτο πως το ΕΛΚ θα διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν.
Ο «γαλάζιος» πρόεδρος επεσήμανε δε, πως η ΝΔ εξέλεξε από την πρώτη Κυριακή πέντε περιφερειάρχες και «κάλλιστα μπορεί να κερδίσει 12 από τις 13 περιφέρειες στο δεύτερο γύρο». Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη όλων των στελεχών, ιδίως στις περιφέρειες όπου υπάρχουν απέναντι αντίπαλοι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να χαρακτήρισε, επίσης, μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι από την ανάλυση των exit polls προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ιδίως 17-24.
Εξέφρασε, μάλιστα, την βεβαιότητα ότι η στρατηγική της ΝΔ απεδείχθη ορθή και αποτελεσματική ενώ παράλληλα φάνηκε, όπως είπε, πως ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το κέντρο.
Ζήτησε, μάλιστα, από τα στελέχη του να έχουν μετριοπαθή λόγο και να μην μπουν στον πειρασμό της παροχολογίας.
«Δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα: Ι.Χ. συγκρούστηκε με μηχανή - Δύο τραυματίες
23:27
Κύμα ψύχους στη Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 13 νεκροί από υποθερμία
23:16
Έκλεισαν προκληπτικά οι είσοδοι στις όχθες του Πηνειού λόγω υπερχείλισης από την κακοκαιρία (pics)
23:09
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Προσπάθειες αποκλιμάκωσης μέσω της διπλωματίας στο Ιράν για να μην βγουν τα όπλα
23:00