ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Πού ψηφίζετε, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Κυριακή

Εκλογές ΝΔ: Πού ψηφίζετε, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Κυριακή
ΑΠΕ-ΜΠΕ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, θα αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανακοίνωση της υπενθυμίζει τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες. 

Σύμφωνα με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

- Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί, στην Ελλάδα από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

- Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

- Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή την φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

- Οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

- Κατά την προσεχή εκλογή, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

IMG 4706

- Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

Διαβάστε ακόμα: Εκλογές ΝΔ: Στην τελική ευθεία Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης

WSJ:Αναμορφωτής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ