ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης προανήγγειλε ο Χαρίτσης

Μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης προανήγγειλε ο Χαρίτσης
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μέτρα για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και την ενίσχυση της ανάπτυξης, προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, o υπουργός Εσωτερικών έκανε την προσωπική του αποτίμηση αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα κάνοντας λόγο για «ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να κουνήσουμε το δάχτυλο στους πολίτες για τις επιλογές τους. Δεν αντιμετωπίζουμε τη λαϊκή βούληση α λα καρτ. Η συσσωρευμένη πίεση της πολυετούς κρίσης και της λιτότητας ήταν μεγάλη, ιδίως για τα μεσαία στρώματα. Μετά από τέσσερα χρόνια πολιτικής σταθερότητας που δημιούργησε η κυβέρνησή μας, η πίεση αυτή εκφράστηκε στις κάλπες των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στις εθνικές εκλογές θα δοθεί η τελική ετυμηγορία των πολιτών. Θα δώσουμε τη μεγάλη αυτή μάχη με στόχο τη νίκη», τόνισε ο κ. Χαρίτσης, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα διλήμματα είναι πλέον πολύ διαφορετικά. «Είναι ιστορικά, αφορούν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

«Τις επόμενες πέντε βδομάδες θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη της μεσαίας τάξης και για την ενίσχυση της ανάπτυξης, πρόσθετα σε αυτά που ήδη υλοποιούμε. Θα συζητήσουμε προγραμματικά για τα δύο ανταγωνιστικά σχέδια που συγκρούονται για το μέλλον της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω στον αναχρονιστικό νεοφιλελευθερισμό που μας έβαλε στην κρίση. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ