ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Ψηφίζουν για αλλαγή σελίδας

Εκλογές ΝΔ: Ψηφίζουν για αλλαγή σελίδας
CNN Greece/Αριστέα Σφακιανάκη

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, τα αποτελέσματα των εκλογών του δεύτερου γύρου στη ΝΔ με το νέο αρχηγό να έχει πολύ δουλειά από τη Δευτέρα.

Στα επιτελεία των υποψηφίων εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη νίκη από εκεί και πέρα όμως πολλά θα κριθούν από την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες. Αγνωστο είναι το αν θα υπάρξει μεγάλη αποχή όσων κυρίως στήριξαν την προηγούμενη φορά τους κκ. Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, για πολλούς όμως ίσως αυτοί οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να καλύψει ήδη μια διαφορά της τάξης των 45 χιλιάδων ψήφων που τον χώρισε από τον Βαγγέλη Μειμαράκη στον πρώτο γύρο, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο χωρίς πάντως να φαντάζει αδύνατο. Από εκεί και πέρα όσο λιγότεροι ψηφοφόροι πάνε στις κάλπες σήμερα τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες για τον κ. Μειμαράκη να κερδίσει την ηγεσία. Οσο η συμμετοχή πλησιάζει το νούμερο των 400 χιλιάδων που είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ο νικητής και αυτό γιατί από τη μία έχει την ανοιχτή στήριξη του 'Αδωνι Γεωργιάδη και από την άλλη τη “σιωπηρή” για πολλούς στήριξη του στρατοπέδου του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με αυτή τη λογική τα μάτια όλων θα είναι στραμμένα αύριο στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και τη Βόρειο Ελλάδα, εκεί που δηλαδή εστίασαν και την προεκλογική τους εκστρατεία οι δύο υποψήφιοι τις τελευταίες εβδομάδες.

Πολλά θα κριθούν όμως και από τις μάχες που θα δοθούν στο Λεκανοπέδιο. Στον πρώτο γύρο ο κ. Μειμαράκης είχε προηγηθεί καθαρά στην Α’ Αθηνών, στην Αγία Βαρβάρα, στον Άγιο Δημήτριο, στο Αιγάλεω, στον Βύρωνα, στο Γαλάτσι, στη Δάφνη, στου Ζωγράφου, στην Ηλιούπολη, στο Ιλιον, στην Καισαριανή, στην Καλλιθέα, στη Μεταμόρφωση, στο Μοσχάτο-Ταύρος, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, στην Πετρούπολη, στη Φιλαδέλφεια, στο Χαϊδάρι, στον Πειραιά, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης προηγήθηκε στην Αγία Παρασκευή, στους Αγίους Αναργύρους, στον Άλιμο, στο Μαρούσι, στα Βριλήσσια, στη Γλυφάδα, στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, στο Ηράκλειο, στην Κηφισιά, στη Λυκόβρυση-Πεύκη, στη Νέα Σμύρνη, στο Π. Φάληρο, στου Παπάγου-Χολαργό, στη Φιλοθέη-Ψυχικό, στο Χαλάνδρι, στη Βάρη, στη Βούλα και στη Βουλιαγμένη.

Διαβάστε επίσης

Μεϊμαράκης: Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Μητσοτάκης: Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ