ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι στόχοι Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα της ΝΔ

Οι στόχοι Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα της ΝΔ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Οι δύο υποψήφιοι Πρόεδροι , Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν διαφορετικούς στόχους όσον αφορά την επόμενη μέρα του κόμματος. 

Έτσι αν εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης η νέα Δημοκρατία θα μπεί άμεσα σε τροχιά συνεδρίου καθώς ο κ. Μεϊμαράκης επιθυμεί το συνέδριο να διεξαχθεί τον Μάιο και όχι τον Ιούνιο όπως έχει προγραμματιστεί.

Στην πορεία προς το συνέδριο, ο κ. Μεϊμαράκης προσανατολίζεται στη δημιουργία ομάδων που θα καταρτίσουν την κοινωνική και πολιτική πρόταση του κόμματος. Επιπλέον, επιθυμεί να ανοίξει εκ νέου διάλογο με την κοινωνία, τη βάση και τα στελέχη, τις παραγωγικές δυνάμεις και της νεολαίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης, όπως άλλωστε έχει επαναλάβει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, επιδιώκει η Ν.Δ. να είναι ένα κόμμα ίσων ευκαιριών, όπου θα χωράνε όλοι.

Την ίδια στιγμή θεωρεί επιτακτική την ανάγκη αλλαγής του καταστατικού αλλά και του Οργανογράμματος του κόμματος. Ο κ. Μεϊμαράκης επιδιώκει παράλληλα την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού με βάση την αξιοκρατία, τις ίσες ευκαιρίες και την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση αλλά και το «ζωντάνεμα» των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων.

Από την πλευρά του ως εκπρόσωπος της ανανέωσης ο κ. Μητσοτάκης εφόσον εκλεγεί επιθυμεί ένα πιο «λιτό και ευέλικτο» κόμμα με μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών και των νεότερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας στα πράγματα, αλλά και στη διαμόρφωση της στρατηγικής του κόμματος.

Αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης , θα εφαρμόσει ένα σχέδιο 111 ημερών ενώ θα ζητήσει τη σύγκλιση ενός εκτάκτου εθνικού συνεδρίου στα τέλη Φεβρουαρίου, το οποίο θα έχει να κάνει με την επανίδρυση της Ν.Δ.

Παράλληλα, θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση το νέο καταστατικό του κόμματος. Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι η ανασύνταξη των κομματικών οργανώσεων και ως τα τέλη Απριλίου να έχουν συγκροτηθεί όλα τα κομματικά όργανα.

Επίσης, σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται η αξιωματική αντιπολίτευση να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση σε μια σειρά από θέματα, όπως το Ασφαλιστικό.

Διαβάστε ακόμα: Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης αμφότεροι «νικητές»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ