ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς σε Τσίπρα: Γιατί «κόπηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ θερμός υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών;

Κοτζιάς σε Τσίπρα: Γιατί «κόπηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ θερμός υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών;
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Λίγες ώρες μετά την τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις για το «διαζύγιο» με τον Νίκο Κοτζιά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών καλεί τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τον πρωθυπουργό, να απαντήσουν γιατί «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια ένας εκ των σταθερών υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών, στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ρήξη του Νίκου Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα οριστικοποιήθηκε με την ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ, όπου και γνωστοποιήθηκε πως η κίνηση δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κατά τη συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτώμενος για την απόφαση του ΠΡΑΤΤΩ, είπε πως «θα μιλάω με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο τον Κοτζιά, θα τον τιμώ για την μεγάλη προσφορά του», ενώ δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να τον μεταπείσει ώστε να συμμετέχει στην εκλογική αναμέτρηση.

Ωστόσο ο κ. Κοτζιάς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, διατύπωσε την εξής ερώτηση:

«Για ποιο λόγο αρνήθηκε υποψηφιότητα Σάββα Σαπαλίδη, Προέδρου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, ικανότερο μαχητή και πιο σταθερό υποστηρικτή σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα της Συμφωνίας των Πρεσπών; Περιμένω.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ