ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Η επόμενη μέρα στη Συγγρού

Εκλογές ΝΔ: Η επόμενη μέρα στη Συγγρού
Αριστέα Σφακιανάκη/CNN Greece

Στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει και επίσημα τα κλειδιά της ΝΔ από τον Γιάννη Πλακιωτάκη και θα μπει στην ιστορία ως ο 8ος εκλεγμένος Πρόεδρος της ΝΔ.

Αποδεχόμενος την νίκη του ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε ήδη να στείλει το μήνυμα της ενότητας της παράταξης ενώ απευθυνόμενος σε ένα ευρύτερο ακροατήριο ξεκαθάρισε πως ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός, πάντως, τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη αργά χθες το βράδυ για να τον συγχαρεί και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση των δύο. Εκεί ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει στον Πρωθυπουργό πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στην κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τα θέματα της οικονομίας αλλά και το ασφαλιστικό.

Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει και πως το κλίμα στην κοινωνία για την κυβέρνηση θα επιδεινωθεί δραματικά. Πρώτος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να διαφυλάξει την ενότητα της ΝΔ και να προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές. Σε αυτή τη λογική τις επόμενες μέρες θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επίσπευση της διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος ακόμα και στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Δεύτερος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα με μέλη της ΚΟ που θα αναλάβουν το έργο της εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή. Το ασφαλιστικό όπως φαίνεται θα είναι και το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και εκεί όπου ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει και το πρώτο δείγμα γραφής του.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τους πρώην Προέδρους του κόμματος, τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά αλλά και τους συνυποψηφίους του χωρίς ακόμα να είναι ξεκάθαρο αν θα τους προτείνει κάποιο συγκεκριμένο ρόλο. Ο κ. Μητσοτάκης ήδη ψάχνει να βρει και νέο χώρο για τα γραφεία της ΝΔ καθώς έχει δεσμευτεί πως οι υπηρεσίες θα φύγουν από τα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού.

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα Εκλογών ΝΔ: Τα συγχαρητήρια στον Κ. Μητσοτάκη

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Τσίπρας και Καραμανλής συγχαίρουν Μητσοτάκη

Κ. Μητσοτάκης: Αρχίζει το ρολόι της αντίστροφης μέτρησης για την κυβέρνηση

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ