ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμπόλες στα γραφεία της Βουλής μετά την εκλογή Μητσοτάκη

Καραμπόλες στα γραφεία της Βουλής μετά την εκλογή Μητσοτάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Χωροταξικές ανακατατάξεις έφερε η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μετακομίζει με την ιδιότητα του πρώην Προέδρου της Βουλής, σε γραφείο που θα του διατεθεί στο κτίριο της λεωφόρου Αμαλίας.

Η μετεγκατάσταση του πρώην Προέδρου της Βουλής σε γραφείο εκτός του κεντρικού κτιρίου, παρότι είναι εν ενεργεία βουλευτής, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες με τη συναίνεση του ιδίου. Συνεργάτες του Νίκου Βούτση που ρωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν πως η ΝΔ διαθέτει αρκετά γραφεία μέσα στη Βουλή και μπορεί να του διαθέσει κάποιο χώρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλάβει το γραφείο που παραχωρείται εδώ και χρόνια στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο ισόγειο του Κοινοβουλίου.

Το γραφείο που "κατείχε" έως τώρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα δοθεί στον Βασίλη Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων. Γραφείο στον πρώτο όροφο του Κοινοβουλίου θα παραχωρηθεί και στους δύο ανεξάρτητους βουλευτές Στάθη Παναγούλη και Νίκο Νικολόπουλο.

Την ίδια ώρα, «ξηλώνεται» μια ακόμη απόφαση που είχε λάβει η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, να προσέρχονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή με πολιτικά ρούχα. Ο φρούραρχος Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος έχοντας την έγκριση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, «ξαναφόρεσε» στους αστυνομικούς που υπηρετούν στην εξωτερική φρουρά, τις στολές τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό έγινε, ώστε να γνωρίζουν οι επισκέπτες σε ποιους παραδίδουν τα στοιχεία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ