ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Γεννηματά προς επίδοξους αποστάτες

Μήνυμα Γεννηματά προς επίδοξους αποστάτες
EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος

Σαφές μήνυμα έστειλες η Φώφη Γεννηματα προς το εσωτερικό του κόμματος της, σε στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που πιθανόν βλέπουν ως θετικό γεγονός την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και ως εκ τούτου την ανάπτυξη διαλόγου με τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Όταν ρωτήθηκε χθες το βράδυ σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση για τις δηλώσεις του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου που τελικά αποδόθηκαν σε παρερμηνεία, η κ. Γεννηματά είπε: «Αλλο πράγμα η συννενόηση και συνεργασία κι άλλο αποστασία» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εξήγησε και πάλι γιατί εξ αρχής τοποθετήθηκε αρνητικά στην εκλογή Μητσοτάκη. «Είναι δεξιός», είπε και δήλωσε ότι διαφωνεί πλήρως με τη λόγική συγκρότησης μετώπου φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων «γιατί διχάζουν».

Η κ. Γεννηματά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άλλα επώνυμα στελέχη και προσωπικότητες για την ταχύτερη και ουσιαστικότερη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σοσισλδημοκρατικό πόλο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό, προτείνοντας την πλήρη και ταχύτερρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 με τις αναγκαίες χρονικές προσαρμογές, η οποία όπως είπε δίνει τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των δεσμέυσεων του τρίτου μνημονιου.

«Φλερτάρουν» με τον Μητσοτάκη στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ