Τα «βρήκαν» για τη σύνθεση του ΕΣΡ
Την Τρίτη ανακοινώνεται η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει με αποκλειστικό αντικείμενο τη στελέχωσή του και όλα δείχνουν ότι το κλίμα συναίνεσης που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν επηρεάστηκε από την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει ήδη επικοινωνήσει με το νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και έγκυρες πληροφορίες να αναφέρουν ότι επιβεβαιώθηκε η βούληση να καταλήξουν κοινή συναινέσει στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το ΕΣΡ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, έχει κατά καιρούς διατυπώσει την άποψη ότι οι ανεξάρτητες αρχές πρέπει να λειτουργούν εύρυθμα και απρόσκοπτα.
Στη συζήτηση που θα γίνει στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία παίρνει ολιγοήμερη παράταση λόγω της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποβάλλει προτάσεις που αναμένεται να γίνουν αποδεκτές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συναίνεση.
Σύμφωνα άλλωστε, με το Σύνταγμα για τη λήψη απόφασης απαιτείται πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων.
ΕΟΔΥ: Τοξικότητα και κίνδυνοι από το φυτό της πικροδάφνης - Τι δείχνουν περιπτώσεις δηλητηριάσεων
19:07
ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Διπλωματικός μαραθώνιος για έναρξη νέων συνομιλιών - Εξετάζεται παράταση της εκεχειρίας
19:04
Πηγές ΥΠΑΑΤ: Οι κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη εμπόδισαν την αποβίβαση εξοπλισμού για τον αφθώδη πυρετό
18:58
Σφοδρή επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία»
18:57