Νέο υπουργικό συμβούλιο: Αυτό είναι ο νέος υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γεννήθηκε το 1955 στο Νησί Ημαθίας στην Κεντρική Μακεδονία. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δικηγόρος.
Την περίοδο 1987-1989 διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας, και στη συνέχεια εκλέχθηκε Βουλευτής Ημαθίας (1989). Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το 2007 εκλεγόταν πρώτος Βουλευτής του Ν. Ημαθίας σε 6 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.
Το 2007 και το 2009 εκλέχθηκε Βουλευτής Β' Αθήνας. Έχει διατελέσει Υφυπουργός Εμπορίου (1994-1996), Υφυπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), Υπουργός Δημόσιας Τάξης (1999-2003), Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (2009-2010) και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (2010-2012).
Έχει συνδέσει το όνομα του με τρεις μεγάλες επιτυχίες στο χώρο της αντιτρομοκρατίας, καθώς επί υπουργίας του στα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης (2002), μετέπειτα Προστασίας του Πολίτη (2010), εξαρθρώθηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα, η 17 Νοέμβρη, ο ΕΛΑ και ο Επαναστατικός Αγώνας.
Δείτε τη gallery με τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιατί οι «Έλληνες Οικολόγοι» του Δημοσθένη Βεργή δεν έλαβαν ούτε μία ψήφο
ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κυβερνητικό σχήμα: Ούτε νέο είναι, ούτε μικρό και ευέλικτο
Το «ευχαριστώ» του Γεωργιάδη στον Μητσοτάκη για το υπουργείο Ανάπτυξης
Τι καλύπτουν τα voucher του κοινωνικού τουρισμού – Πώς να τα αξιοποιήσετε
01:00
Παραγραφές χρεών στην πενταετία - Ποιους αφορά και τι αλλάζει το 2026
00:30
2026: Ευχές για υγεία, ειρήνη και ευημερία στη σκιά των παγκόσμιων προκλήσεων
00:01
Νέος γύρος διαβουλεύσεων ΗΠΑ – Δύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
23:57